Η Ελλάδα συμμετείχε στη υπόθεση Κασόγκι, λέει ο σύμβουλος του Ερντογάν

Η Ελλάδα συμμετείχε στη υπόθεση Κασόγκι, λέει ο σύμβουλος του Ερντογάν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:40 Δημιουργία 02/11/18, 17:24

Ενδεικτικές των προθέσεων της Τουρκίας για κλιμάκωση στις εμπρηστικές δηλώσεις για την Ελλάδα είναι οι σημερινές αναφορές του στενού συνεργάτη του Ταγίπ Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ, που έθεσε για πρώτη φορά θέμα συμμετοχής της χώρας μας στην υπόθεση με τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο TRT Haber, ο Τούρκος αξιωματούχος υποστήριξε πως «η Ελλάδα, το Ισραήλ και η Αίγυπτος συμμετείχαν στο σχέδιο δολοφονίας του Κασόγκι».

Ο Μπουλούτ συνέχισε λέγοντας πως «το "τόξο" που επεκτείνεται από την Ευρώπη στο Ισραήλ πάντα έτρεφε επιθετικότητα προς την Τουρκία. Ποτέ δεν επιθυμούσαν την παρουσία Τούρκων στην περιοχή. Ακόμα, έφτασαν στο σημείο να προκαλούν αχρείαστους πολέμους της Τουρκίας με τη Ρωσία».

«Συνεχίζουμε για τους υδρογονάνθρακες»

Εξάλλου και αναφερόμενος στις έρευνες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο για υδρογονάνθρακες, ο συνεργάτης του Ερντογάν τόνισε πως «οι Έλληνες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το ναυτικό μας. Οι έρευνες μας για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Μεσόγειο θα συνεχιστούν κανονικότατα» σημείωσε.

Αν σου άρεσε κάνε