Η Μέρκελ συνεχίζει την κυβερνητική συνεργασία με το SPD

Η Μέρκελ συνεχίζει την κυβερνητική συνεργασία με το SPD

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:44 Δημιουργία 05/11/18, 14:28

Μετά από τις αντιδράσεις που συνεχίζουν να προκαλούνται στο εσωτερικό της γερμανικής κυβέρνησης λόγω της απόφασης της Γερμανίδα καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ να αποχωρήσει από την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), η ίδια η κ. Μέρκελ δήλωσε τη Δευτέρα πως η σταθερότητα της κυβέρνησης της δεν απειλείται.

Η καγκελάριος δήλωσε πως το CDU θέλει να συνεχίσει την κυβερνητική συνεργασία με τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), όπως συζητήθηκε ομοσπονδιακό συμβούλιο του κόμματος την Κυριακή.

«Πιστεύω πως αυτό που είναι σημαντικό για το SPD –και αυτό είναι δικαιολογημένο- είναι εμείς, ως CDU, να συνεχίσουμε να αισθανόμαστε δεσμευμένοι προς τη συμφωνία συνασπισμού», δήλωσε η κ. Μέρκελ.

«Το συζητήσαμε αυτό χθες και υπήρξε ομόφωνη συμφωνία –σε κάθε περίπτωση κανένας δεν έφερε αντίρρηση. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει μια γενική πεποίθηση πως, στη βάση της συμφωνίας συνασπισμού, θα συνεχίσουμε να ηγούμαστε της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα η κ. Μέρκελ είπε πως θα αποχωρήσει από την ηγεσία του CDU, τόνισε όμως πως είναι έτοιμη να παραμείνει στην καγκελαρία μέχρι τη λήξη της νομοθετικής περιόδου της το 2021.

Διαβεβαιώσεις και το SPD

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του SPD, Αντρέα Νάλες, δήλωσε τη Δευτέρα πως η απόσυρση της Μέρκελ από το CDU δεν πρόκειται να επηρεάσει την κυβερνητική συνεργασία.

«Η διαδικασία εκλογής νέου ηγέτη στο CDU δεν πρόκειται να επηρεάσει τον κυβερνητικό συνασπισμό» σημείωσε η Νάλες.

Αν σου άρεσε κάνε