Μοσκοβισί σε Ρώμη: Συμβιβασμός, αλλιώς κυρώσεις!

Μοσκοβισί σε Ρώμη: Συμβιβασμός, αλλιώς κυρώσεις!

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:58 Δημιουργία 06/11/18, 11:45

Με κυρώσεις, αν δεν υπάρξει συμβιβασμός, προειδοποιεί τη Ρώμη ο Γάλλος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, μία μέρα μετά το Eurogroup, που απέρριψε ως «απαράδεκτο» το προσχέδιο προϋπολογισμού της χώρας, δίνοντας προθεσμία στην ιταλική κυβέρνηση μέχρι τις 13 του τρέχοντος μηνός για την επανακατάθεσή του.

Ο διάλογος μπορεί να συνεχιστεί αλλά αναμένουμε μία άμεση, ακριβή απάντηση από την Ιταλία για τον προϋπολογισμό μέχρι τις 13 Νοεμβρίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μοσκοβισί την Τρίτη.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πρέπει να τηρούνται οι δημοσιονομικοί κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσον αφορά τις ενδεχόμενες κυρώσεις, ο Γάλλος Επίροπος τόνισε ότι αυτές μπορούν να επιβληθούν, εάν δεν υπάρξει συμβιβασμός.

«Μία πολιτική στην Ιταλία που συνεπάγεται υψηλότερο δημόσιο χρέος, δεν είναι ευνοϊκή για την ανάπτυξη», σημείωσε ο Μοσκοβισί, σύμφωνα με το Reuters.

Από την πλευρά του, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία δήλωσε ότι η Ρώμη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσουν να συζητούν τον ιταλικό προϋπολογισμό για το 2019, αν και έχουν διαφορετικές απόψεις.

«Έχουμε κάποιες διαφωνίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε διάλογο, έναν εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ της Επιτροπής και της Ιταλίας», τόνισε ο ίδιος, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο στης συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Αν σου άρεσε κάνε