«Σύνεση και ψυχραιμία» προτείνει η Κομισιόν στην Τουρκία

«Σύνεση και ψυχραιμία» προτείνει η Κομισιόν στην Τουρκία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:07 Δημιουργία 06/11/18, 14:03

Σε νέες αποδοκιμασίες προς την Τουρκία για την προκλητικότητα που δείχνει το τελευταίο χρονικό διάστημα εις βάρος της κυπριακής ΑΟΖ προέβη την Τρίτη η Κομισιόν.

Οι ίδιες πηγές πάντως, εμφανίζονται καθησυχαστικές, καθώς παρά τις συνεχιζόμενες απειλές για εξορύξεις στην ανατολική Μεσόγειο, προσβλέπουν σε αποκλιμάκωση της έντασης.

«Όσο υπάρχει κινητικότητα στο Κυπριακό, τόσο υποχωρούν οι τριβές σχετικά με τις εξορύξεις» σχολιάζουν χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, όπως επισημαίνουν, η Ευρώπη έχει μάθει να αντιμετωπίζει την Τουρκία «με σύνεση και ψυχραιμία, μία στάση που φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα».

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, παραπέμπουν τόσο στη συμφωνία για το προσφυγικό, η οποία έχει περιορίσει κατά 97% τις ροές στο Αιγαίο, όσο και στην περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Πάντως, προειδοποιούν ότι η ανάδειξη νέων κυβερνήσεων στις χώρες της ΕΕ αλλάζει προς το χειρότερο το κλίμα για την Τουρκία.

Χθες, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει την ενεργητική στρατηγική για την αναζήτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ επιβεβαίωσε τις γεωτρήσεις του «Πορθητή».

Έθεσε μάλιστα, ως στόχο της γειτονικής χώρας την ενεργειακή ανεξαρτησία, προσθέτοντας στο πλαίσιο αυτό, ότι τα πλοία «Μπαρμπαρός» και «Ορούτς Ρέις» συνεχίζουν τις σεισμικές έρευνες στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

Αν σου άρεσε κάνε