Η Αίγυπτος απειλεί να κατεβάσει στρατό στις χώρες του Κόλπου

Η Αίγυπτος απειλεί να κατεβάσει στρατό στις χώρες του Κόλπου

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:43 Δημιουργία 06/11/18, 15:37

Την πρόθεση της κυβέρνησης της Αιγύπτου προκειμένου να αποστείλει στρατό σε χώρες του Αραβικού Κάλπου «σε περίπτωση που αυτές απειληθούν» εξέφρασε ο 'Αμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι, μιλώντας στην εφημερίδα Youm7.

«Οι αραβικοί λαοί μας πρέπει να παραμείνουν ενήμεροι και να έχουν πραγματική συναίσθηση του τι περνάει η περιοχή», δήλωσε ο Σίσι.

«Στεκόμαστε δίπλα στους αδελφούς μας του Κόλπου με όλη μας την καρδιά, και αν η ασφάλεια του Κόλπου απειληθεί άμεσα από οποιονδήποτε, ο αιγυπτιακός λαός, ακόμη και πριν από τους ηγέτες του, δεν θα το αποδεχθεί αυτό και θα κινητοποιήσει δυνάμεις για να προστατεύσει τα αδέλφια του» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως η Αίγυπτος του Σίσι είναι σύμμαχος με τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προσχώρησε τον περασμένο χρόνο στο μποϊκοτάζ του Κατάρ από τις χώρες αυτές και αντιτίθεται στην επιρροή του Ιράν στην περιοχή.

Εξάλλου και απαντώντας σε ερώτηση για τις αμερικανικές κυρώσεις προς το Ιράν, ο Σίσι απάντησε πως «η αστάθεια μας επηρεάζει όλους και όποιο κράτος έχει αστάθεια επηρεάζει όλους εμάς».

Αν σου άρεσε κάνε