Με την πλάτη στον τοίχο η Ιταλία - Πληθαίνουν οι απειλές για κυρώσεις

Με την πλάτη στον τοίχο η Ιταλία - Πληθαίνουν οι απειλές για κυρώσεις

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:25 Δημιουργία 06/11/18, 16:04

Μετά τον Γάλλο Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις προειδοποίησε τη Ρώμη για την επιβολή κυρώσεων, καλώντας την ιταλική κυβέρνηση να «μαζέψει» τους στόχους, που προβλέπονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2019.

Ειδικότερα, ο ίδιος επανέλαβε πως είναι «ανοιχτό» το ενδεχόμενο λήψης δημοσιονομικών μέτρων από την ΕΕ προς τη Ρώμη, σε περίπτωση που η κυβέρνηση της Ιταλίας δεν αλλάξει σε σημαντικό βαθμό τους στόχους για το έλλειμμα και τα δημόσια έξοδο.

«Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, αλλά θα πρέπει και η πλευρά των Ιταλών να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές από το προσχέδιο που μας έχει παρουσιάσει» ανέφερε ο Λετονός αξιωματούχος.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η διαδικασία θα αφορά το υψηλό χρέος και υπογράμμισε πως η ιταλική κυβέρνηση έχει ακόμα μια εβδομάδα στη διάθεσή της για να προχωρήσει σε αλλαγές.

Μετά τη δήλωση του κ. Ντομπρόβσκις, η απόδοση του ιταλικού 1οετούς ομολόγου ενισχύθηκε στο 3,418%.

Υπενθυμίζεται πως χθες, κατά τη διάρκεια του Eurogroup, η ΕΕ έδωσε στην Ιταλία διορία μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα και ειδικότερα έως τις 13 Νοεμβρίου για να παρουσιάσει το τελικό σχέδιο για τον προϋπολογισμό.

Αν σου άρεσε κάνε