Ρωσία και Τουρκία καταδικάζουν τις κυρώσεις του Τραμπ στο Ιράν

Ρωσία και Τουρκία καταδικάζουν τις κυρώσεις του Τραμπ στο Ιράν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:11 Δημιουργία 06/11/18, 17:05

Στην καταδίκη των νέων οικονομικών κυρώσεων που ανακοίνωσαν χθες, Δευτέρα, οι ΗΠΑ κατά του Ιράν προχώρησαν σήμερα οι Ρωσία - Τουρκία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι «δεν είναι θεμιτές», ότι «επιβάλλονται κατά παράβαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» και ότι οι μορφές με τις οποίες επιβάλλονται «δεν μπορεί παρά να προκαλέσουν μεγάλη απογοήτευση».

Ο Σεργκεί Λαβρόφ δήλωσε επίσης ότι, παρά τις αμερικανικές κυρώσεις, θα βρεθούν τρόποι για ν’ αναπτυχθούν οι οικονομικές σχέσεις με το Ιράν.

«Αυτή την στιγμή, στο πλαίσιο της κοινής ομάδας συμμετεχόντων στη Συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, μελετώνται μηχανισμοί , οι οποίοι θα επιτρέπουν την συνέχιση της εφαρμογής των διατάξεων αυτής της Συμφωνίας, πρωτίστως σε ό,τι αφορά τις οικονομικές σχέσεις με το Ιράν και μάλιστα χωρίς τη συμμετοχή των ΗΠΑ», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα θεωρεί πως η Συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν παραμένει σε ισχύ μετά την επιβολή των αμερικανικών κυρώσεων. «Μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από την Συμφωνία, οι Ευρωπαίοι , η Ρωσία, η Κίνα και το ίδιο το Ιράν επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στην Συμφωνία» επεσήμανε ο Λαβρόφ.

Ιμπεριαλιστική κίνηση από τις ΗΠΑ, είπε ο Ερντογάν

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως η Τουρκία συνεχίζει να είναι στο πλευρό του Ιράν. «Δεν θεωρούμε πως οι κυρώσεις των ΗΠΑ είναι δίκαιες, προκαλούν αστάθεια στην περιοχή και είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο. Πρόκειται για ιμπεριαλιστική κίνηση από τις ΗΠΑ» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Αν σου άρεσε κάνε