CNBC: Το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών δεν σηματοδοτεί αλλαγές στην εμπορική πολιτική Τραμπ

CNBC: Το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών δεν σηματοδοτεί αλλαγές στην εμπορική πολιτική Τραμπ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:03 Δημιουργία 07/11/18, 13:01

Το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ δεν σηματοδοτεί ραγδαίες αλλαγές όσον αφορά τις εμπορικές πολιτικές της χώρας, σημειώνουν οι αναλυτές του CNBC.

Η πολιτική «Πρώτα η Αμερική» του Ντόναλντ Τραμπ δεν αναμένεται να παρεκκλίνει δραστικά από τη σημερινή της πορεία, παρόλο που οι Δημοκρατικοί κέρδισαν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, υποστηρίζουν οι αναλυτές.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, το αναμενόμενο αποτέλεσμα των εκλογών αναμένεται να δημιουργήσει δυσκολίες για τον Τραμπ σε διάφορους τομείς, όπως οι αμυντικές δαπάνες. Σε ό,τι αφορά όμως την εμπορική πολιτική, ο Τραμπ έχει την εκτελεστική εξουσία και μπορεί να καθορίζει τους όρους ανεξάρτητα από το εάν το Κογκρέσο είναι μοιρασμένο ή όχι.

Αυτό οφείλεται, όπως επισημαίνεται, στο ότι το «Κογκρέσο δεν έχει μεγάλη δυνατότητα να ελέγξει την εμπορική πολιτική», έγραψαν πρόσφατα σε σημείωμά τους αναλυτές στην RBC Capital Markets. Αντίθετα, «το Οβάλ Γραφείο έχει εκτεταμένες εξουσίες για να ενεργεί μονομερώς», κάτι που σημαίνει ότι ο πρόεδρος πιθανόν «να συνεχίζει να προωθεί την εμπορική του ατζέντα», σύμφωνα με τους αναλυτές.

Αν σου άρεσε κάνε