Γαλλία: 6 οι νεκροί από τις καταρρεύσεις κτηρίων στη Μασσαλία

Γαλλία: 6 οι νεκροί από τις καταρρεύσεις κτηρίων στη Μασσαλία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:36 Δημιουργία 07/11/18, 17:32

Στους 6 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τις καταρρεύσεις κτηρίων που σημειώθηκαν προχθές, Δευτέρα, στη Μασσαλία της Γαλλίας, καθώς άλλη μια σορός, ενός άνδρα, ανασύρθηκε σήμερα το μεσημέρι από τα ερείπια, όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Ξαβιέ Ταραμπέ.

Περισσότερες από 48 ώρες μετά την κατάρρευση των δύο πρώτων κτιρίων, στην οδό Ομπάν, όχι μακριά από το πολύ τουριστικό Παλιό Λιμάνι, οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων λιγοστεύουν συνεχώς.

«Πολύ, πολύ πιθανόν πέντε άτομα», καθώς και «τρεις επισκέπτες», βρίσκονταν στο μοναδικό από τα τρία κτίρια που ήταν επισήμως κατοικίσιμο όταν σημειώθηκε η καταστροφή, διευκρίνισε χθες βράδυ ο εισαγγελέας της Μασσαλίας.

Ως εκ τούτου άλλοι δύο άνθρωποι μπορεί να βρίσκονται ακόμα θαμμένα κάτω από τα ερείπια.

Όμως υπάρχει «μικρή πιθανότητα να βρεθούν θύλακες επιβίωσης» είχε προειδοποιήσει από το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ, καθώς η κατάρρευση ενός τρίτου κτιρίου, το απόγευμα της Δευτέρας, επισώρευσε ερείπια πάνω στα ερείπια των δύο πρώτων.

Οι διασώστες φοβούνται επίσης στο εξής μια δραματική «επίπτωση ντόμινο» σε αυτή την οδό με κλίση, που βρίσκεται σε μια πολύ δημοφιλή συνοικία, όπου τα κτίρια είναι κτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο, χωρίς διαχωριστικούς μεσότοιχους», όπως εξήγησε χθες το πρωί ένας διασώστης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με μια έκθεση που παραδόθηκε στην κυβέρνηση το 2015, τα κτίρια που κατέρρευσαν απειλούν τη δημόσια υγεία ή την ασφάλεια 100.000 κατοίκων στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας.

Αν σου άρεσε κάνε