Ο ισχυρότερος υποψήφιος για την Κομισιόν «δείχνει» προς νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα

Ο ισχυρότερος υποψήφιος για την Κομισιόν «δείχνει» προς νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:03 Δημιουργία 08/11/18, 17:51

Μηνύματα με νόημα για τη μελλοντική στάση που ενδέχεται να κρατήσει η Κομισιόν απέναντι στην Ελλάδα έστειλε την Πέμπτη ο Μάνφρεντ Βέμπερ, λίγες ώρες αφότου έλαβε το χρίσμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για να διεκδικήσει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις ευρωεκλογές του 2019.

Μιλώντας στο euro2day.gr, ο Γερμανός αξιωματούχος τόνισε τις πολύ καλές σχέσεις που έχει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ, λέγοντας «θα ήθελα ευχαριστήσω τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την υποστήριξη τους. Η ΝΔ ήταν από τα πρώτα κόμματα που συμμετείχαν στην καμπάνια μου και ένα από τα δύο πρώτα κόμματα που επισήμως με στήριξαν στην καμπάνια μου. Είναι μεγάλη μου τιμή γιατί στο ΕΛΚ έχουμε μια κοινή αντίληψη για το τι πρέπει να γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο και μαζί με τους Ελληνες συνάδελφους μας να δούμε τι πρέπει να γίνει τώρα».

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία και αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές κατά των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βέμπερ δήλωσε πως«η η Ελλάδα έχει έλλειψη επενδύσεων και εάν συγκρίνεις την Ελλάδα με άλλες χώρες σε πρόγραμμα, όπως η Πορτογαλία, τότε θα διαπιστώσεις ότι τα τελευταία χρόνια οι επενδυτικές δυνατότητες στην Ελλάδα δεν είναι καλές».

Ο Γερμανός αξιωματούχος σημείωσε ακόμα πως «χρειάζεται μια νέα αρχή και ένα restart της οικονομικής πολιτικής (Greek policy) και μια νέα πολιτική προσέγγιση ακόμα και νέα κυβέρνηση που θα δώσει στους επενδυτές, στους διεθνείς επενδυτές την αξιοπιστία που χρειάζεται για να έχουν εμπιστοσύνη στην Ελλάδα.Η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να βρεθεί στην πρώτη γραμμή των επενδύσεων και να αυξήσει το ΑΕΠ της».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο υποψήφιος του ΕΛΚ ανέφερε πως «το θέμα αυτό είναι ευρωπαϊκή πρόκληση δεν είναι ελληνική, ιταλική ή ισπανική πρόκληση. Συνεπώς το πρώτο βήμα και σημαντικότερο είναι να σταματήσει η παράνομη μετανάστευση. Δεν μπορούμε να δεχτούμε την παράνομη μετανάστευση. Το δεύτερο βήμα είναι η αλληλεγγύη. Οι χώρες δεν μπορούν να λένε «δεν με νοιάζει» αυτό είναι απαράδεκτο. Ολοι πρέπει να συμβάλουν».

Σημειώνεται πως ο κ. Βέμπερ απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο για το θέμα περικοπής των συντάξεων στην Ελλάδα ή για τη συμφωνία των Πρεσπών και το Σκοπιανό.

Τέλος, υπογραμμίζεται πως ο Γερμανός είναι το κορυφαίο φαβορί για τη διαδοχή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το ΕΛΚ θα είναι με διαφορά το πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Αν σου άρεσε κάνε