Νέα πρόκληση από Τουρκία: Θα συνεχίσουμε τις ίδιες εφαρμογές σε ό,τι αφορά το FIR

Νέα πρόκληση από Τουρκία: Θα συνεχίσουμε τις ίδιες εφαρμογές σε ό,τι αφορά το FIR

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:22 Δημιουργία 09/11/18, 16:09

Ακόμη μία προκλητική απάντηση, στον απόηχο των όσων δήλωσε χθες ο Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής, έδωσε η Τουρκία.

Ειδικότερα, ο υπουργός Άμυνας του Ταγίπ Ερντογάν, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε πως «η Τουρκία θα συνεχίσει τις ίδιες εφαρμογές που ακολουθούσε μέχρι σήμερα σε ό,τι αφορά το FIR», διατηρώντας ουσιαστικά το καθεστώς δεκάδων παραβιάσεων από το τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη στο Αιγαίο.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, σχολιάζοντας τις αναφορές του Έλληνα υπουργού, απάντησε ότι είναι μία συνήθης πρακτική, που ακολουθεί η Τουρκία, καθώς αναγνωρίζει τα 6 μίλια, ως χωρικά ύδατα της Ελλάδας.

«Όπως είναι γνωστό, για τις πολιτικές και τις στρατιωτικές πτήσεις, μια χώρα οφείλει να ζητεί άδεια χρήσης του εναέριου χώρου μιας άλλης χώρας. Και η χώρα μας αναγνωρίζοντας φυσικά τα 6 μίλια ως θαλάσσιο και εναέριο χώρο της Ελλάδας, ζητεί άδεια πτήσης σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και τις συμφωνίες περί πτήσεων, από και προς την Ελλάδα. Αυτή δεν είναι καινούρια πρακτική», τόνισε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Τι ανέφερε ο Καμμένος

Σημειώνεται πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά την ομιλία του στη Βουλή για την επιστροφή των αναδρομικών στους ένστολους είχε σημειώσει πως «σήμερα, ημέρα της γιορτής των Ταξιαρχών και της Πολεμικής Αεροπορίας είχαμε μια σημαντική εξέλιξη. Ξέρετε ότι υπάρχει ένα πρωτόκολλο σε σχέση με τις γιορτές για την αποφυγή εντάσεων και παραβιάσεων. Για πρώτη φορά είχαμε αίτηση αδείας των τουρκικών αεροσκαφών να εισέλθουν στο FIR Αθηνών. Εάν προχωρήσουμε, λοιπόν, έχοντας την ισχύ, που αποτρέπει τον οποιονδήποτε να προκαλέσει, με μια θετική ματιά στο μέλλον, με την ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών, θα μπορέσουμε να χτίσουμε το μέλλον της πατρίδας», είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, πλέον, έχοντας αποκατασταθεί, για την τρομερή αδικία που τους έγινε το 2012, συνεχίζουν να επιτελούν την αποστολή τους. Έχουμε υποχρέωση και προχωρούμε στην αποκατάσταση και άλλων αδικιών σε σχέση με τη μισθοδοσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας".

Αν σου άρεσε κάνε