Απειλές Τραμπ σε Μακρόν για ευρωστρατό και εμπόριο

Απειλές Τραμπ σε Μακρόν για ευρωστρατό και εμπόριο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:42 Δημιουργία 13/11/18, 15:38

Την έντονη ενόχληση του για τα όσα ανέφερε ο Εμανουέλ Μακρόν για τη δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού και τις σχέσεις της Γαλλίας με τις ΗΠΑ στο εμπόριο εξέφρασε την Τρίτη ο Ντόναλτ Τραμπ, με αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου στο Twitter.

«Ο Εμανουέλ Μακρόν υποστηρίζει την ανοικοδόμηση του δικού του (σ.σ. ευρωπαϊκού) στρατού για να προστατεύσει την Ευρώπη έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών, της Κίνας και της Ρωσίας. Αλλά ήταν η Γερμανία στους Παγκόσμιους Πολέμους Α΄ και Β΄- Τι αποτέλεσμα είχε αυτό για τη Γαλλία; Άρχιζαν να μαθαίνουν γερμανικά στο Παρίσι πριν εμφανιστούν οι ΗΠΑ. Πληρώστε για το ΝΑΤΟ!» έγραψε ο Τραμπ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε σε συνέντευξη του ότι η Ευρώπη δεν θα μπορεί να υπερασπισθεί τον εαυτό της χωρίς «έναν πραγματικό ευρωπαϊκό στρατό».

« Δεν θα προστατεύσουμε τους Ευρωπαίους, εάν δεν αποφασίσουμε να έχουμε έναν πραγματικό ευρωπαϊκό στρατό. Απέναντι στην Ρωσία που βρίσκεται στα σύνορά μας και η οποία έχει δείξει ότι μπορεί να γίνει απειλητική...οφείλουμε να έχουμε μία Ευρώπη που αμύνεται περισσότερο μόνη, χωρίς να εξαρτάται αποκλειστικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και κατά κυρίαρχο τρόπο», εξήγησε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε, χωρίς να τις κατονομάζει, «σε αυταρχικές δυνάμεις που αναδύονται και πάλι και επανεξοπλίζονται στα όρια της Ευρώπης».

Zήτησε «να προστατευθούμε απέναντι στην Κίνα, την Ρωσία και ακόμη και απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», αναφερόμενος στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ για την αποχώρηση των ΗΠΑ από την Διεθνή Συνθήκη για τα Πυρηνικά Οπλα Μέσου Βεληνεκούς (INF).

«Ποιος είναι το βασικό θύμα;», αναρωτήθηκε: «Η Ευρώπη και η ασφάλειά της».

Σε άλλη ανάρτηση του, σημειώνει: «Στο εμπόριο, η Γαλλία κάνει εξαιρετικό κρασί, όπως και οι ΗΠΑ. Το πρόβλημα είναι ότι η Γαλλία δυσκολεύει πολύ τις ΗΠΑ στην πώληση των κρασιών τους στη Γαλλία και βάζει μεγάλους δασμούς, όταν οι ΗΠΑ διευκολύνουν τα γαλλικά κρασιά και βάζουν πολύ μικρούς δασμούς. Δεν είναι δίκαιο, πρέπει να αλλάξει!

Αν σου άρεσε κάνε