Κέρδισε χρόνο η Μέι από το υπουργικό συμβούλιο για το Brexit

Κέρδισε χρόνο η Μέι από το υπουργικό συμβούλιο για το Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:48 Δημιουργία 14/11/18, 21:26

«Λευκός καπνός», τουλάχιστον προς ώρας, προέκυψε από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Βρετανίας το βράδυ της Τετάρτης, με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να ανακοινώνει σε δήλωση της έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ πως προέκυψε συμφωνία για το κείμενο του Brexit.

«Είναι η καλύτερη συμφωνία που θα μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε» ανέφερε η Μέι στη δήλωση της, ενώ ανακοίνωσε πως το κείμενο θα μεταβιβαστεί στο κοινοβούλιο της χώρας αύριο, Πέμπτη.

Αυτό είναι ένα αποφασιστικό βήμα που μας βοηθά να συνεχίσουμε και ότι η συμφωνία είναι σταθερά προς το εθνικό συμφέρον.

Πρόσθεσε ότι η συμφωνία ανταποκρίνεται με επιτυχία στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit

Παρά τη συμφωνία που προέκυψε, τις τελευταίες ώρες εντείνονται οι πληροφορίες που θέλουν στελέχη του κόμματος της Μέι (Τόρις) να είναι έτοιμα να προχωρήσουν σε πρότασης μομφής κατά της αρχηγού τους, εν μέσω έντονης δυσαρέσκειας για την ικανοποίηση των αιτημάτων της ΕΕ από την πρωθυπουργό, σύμφωνα με την πολιτική συντάκτρια του BBC, Λόρα Κούνσμπεργκ, επικαλούμενη ανώτατο στέλεχος των Τόρις.

Η κ. Κούνσμπεργκ ανέφερε ότι οι υπέρμαχοι του Brexit είναι τόσο θυμωμένοι για το προσχέδιο συμφωνίας της κα. Μέι που στέλνουν γράμματα στον επικεφαλής επιτροπής των Συντηρητικών που είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση οποιαδήποτε πρόκληση στην ηγεσία του κόμματος.

«Υψηλόβαθμο στέλεχος των Τόρις μου λέει ότι ο θυμός των οπαδών του Brexit είναι τόσο μεγάλος που φαίνεται πολύ πιθανό το αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης αύριο- στέλνονται διαρκώς γράμματα» έγραψε στο Twitter η συντάκτρια του BBC.

Εντός ολίγου αναμένεται και δήλωση της Κομισιόν για τη συμφωνία.

Αν σου άρεσε κάνε