Όχι άλλα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα, λέει ο Ολάντ

Όχι άλλα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα, λέει ο Ολάντ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:39 Δημιουργία 15/11/18, 20:36

«Εγώ υποστηρίζω ότι δεν πρέπει να επιβληθεί πλέον κανένα επιπρόσθετο μέτρο λιτότητας στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, διαπιστώνοντας ότι οι προσπάθειες ξεπέρασαν ακόμη και τα προβλεπόμενα στο πλαίσιο των πλεονασμάτων.

Για τον Φρανσουά Ολάντ θα πρέπει μάλιστα «να διευκολυνθεί η πρόσβαση της Ελλάδας στις ιδιωτικές αγορές» σε μια εποχή μάλιστα, που κάτι τέτοιο θα μπορούσε «να εμποδιστεί αν η Ιταλία δεν σεβασθεί τις υποχρεώσεις της», όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ.

Ο κ. Ολάντ σημείωσε, ακόμη, πως «η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί τις συμφωνία της με την Ευρώπη στο προσφυγικό διότι διαφορετικά «θα μπορούσαν να υπάρξουν οικονομικές επιπτώσεις στις γενναίες χρηματοδοτήσεις που έχει δώσει η Ευρώπη».

Ερωτηθείς για το αν ανησυχεί από την άνοδο της της ακροδεξιάς, ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας ανέφερε πως «η άκρα δεξιά δείχνει το πρόσωπο της με την ακραία πολιτική του Προέδρου Τράμπ στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη ως κυβερνητική δύναμη στην Ιταλία, στην Πολωνία και την Ουγγαρία».

Παράλληλα, ανέφερε πως «θεωρεί απαράδεκτο, κόμματα νεοναζί όπως η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα και το AFD στη Γερμανία, να ξεπερνούν την Ιστορία»

Αν σου άρεσε κάνε