Καραβάνι μεταναστών: 1.500 άτομα στα σύνορα με τις ΗΠΑ

Καραβάνι μεταναστών: 1.500 άτομα στα σύνορα με τις ΗΠΑ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:29 Δημιουργία 15/11/18, 21:27

Περισσότεροι από 1.500 μετανάστες του καραβανιού στο Μεξικό αφίχθησαν στην Τιχουάνα, στα σύνορα με τις ΗΠΑ, την ώρα που χιλιάδες άλλοι συνεχίζουν το ταξίδι τους προς τα βόρεια.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο 22 λεωφορεία που μετέφεραν τους μετανάστες έφθασαν στην είσοδο αυτής της πόλης που βρίσκεται στη μεξικανική πολιτεία Μπάχα Καλιφόρνια, με τους μετανάστες αυτούς να προστίθενται στους άλλους 800 ανθρώπους από την Κεντρική Αμερική που έχουν φθάσει στην πόλη σε ολιγομελείς ομάδες από την Κυριακή.

«Νιώθω καλύτερα, κουρασμένη, αλλά καλύτερα. Εδώ κι έναν μήνα ταξιδεύουμε με τις κόρες μου ηλικίας 7,11,13 και 15 ετών» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μίριαμ, μια 32χρονη από την Ονδούρα, που αποβιβάστηκε από ένα από τα λεωφορεία, τα οποία άφησαν τους μετανάστες στα διόδια κοντά στην Τιχουάνα.

Άλλοι 3.000 και πλέον μετανάστες κατευθύνονται σήμερα με λεωφορεία προς την πόλη όπου αναμένεται να φθάσουν αργότερα σήμερα.

Όλοι τους ανήκουν στο καραβάνι των μεταναστών, που αποτελείται σε μεγάλο μέρος από πολίτες της Ονδούρας οι οποίοι εγκατέλειψαν την χώρα τους για να ξεφύγουν από τη φτώχεια και τη βία, και το οποίο αναχώρησε τη 13η Οκτωβρίου από την πόλη Σαν Πέδρο Σούλα. Διέσχισαν 4.300 χλμ για να φθάσουν στην Τιχουάνα.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις, υπερασπίστηκε την ανάπτυξη χιλιάδων στρατιωτών στα σύνορα με το Μεξικό, εκεί όπου ταξίδεψε σήμερα, ενώ υπογράμμισε ότι η αποστολή τους είναι «απόλυτη νόμιμη» και δικαιολογημένη και ότι βελτιώνει την ετοιμότητα του στρατού.

Αν σου άρεσε κάνε