ΗΠΑ: Έρευνα των Δημοκρατικών για τα mail της Ιβάνκα Τραμπ

ΗΠΑ: Έρευνα των Δημοκρατικών για τα mail της Ιβάνκα Τραμπ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:17 Δημιουργία 20/11/18, 21:15

Οι Δημοκρατικοί τάχθηκαν υπέρ της διεξαγωγής έρευνας σε βάρος της κόρης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και συμβούλου του Λευκού Οίκου Ιβάνκας Τραμπ μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι χρησιμοποίησε επανειλημμένα το προσωπικό της λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πέρυσι για υπηρεσιακούς σκοπούς.

Σε έλεγχο του Λευκού Οίκου στα email της Ιβάνκας Τραμπ αποκαλύφθηκε ότι χρησιμοποίησε τον προσωπικό της λογαριασμό έως και 100 φορές για να επικοινωνήσει με άλλους αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ, έγραψε η Washington Post, επικαλούμενη ανθρώπους με γνώση αυτού του ελέγχου.

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει προς το παρόν ανταποκριθεί στο αίτημα του πρακτορείου Ρόιτερς να σχολιάσει σχετικά.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του βουλευτή Ελάιτζα Κίμμινγκς, του επικεφαλής Δημοκρατικού της Επιτροπής Εποπτείας, είπε ότι το πάνελ θα διεξάγει έρευνα στις επικοινωνίες του Λευκού Οίκου όταν οι Δημοκρατικοί πάρουν τα ηνία της Βουλής των Αντιπροσώπων τον Ιανουάριο.

«Θέλουμε να συνεχίσουμε την έρευνά μας στα προεδρικά αρχεία και τα ομοσπονδιακά αρχεία και θέλουμε να μάθουμε εάν η Ιβάνκα συμμορφώθηκε με τον νόμο» τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου του.

Ο Πίτερ Μιριτζάνιαν, ένας εκπρόσωπος τύπου του δικηγόρου για θέματα δεοντολογίας της Ιβάνκας Τραμπ, του Άμπι Λόουελ, είπε στην αμερικανική εφημερίδα ότι η χρήση του προσωπικού της λογαριασμού είναι διαφορετική από την περίπτωση της Χίλαρι Κλίντον, διότι δεν είχε κανέναν ιδιωτικό σέρβερ, κανένα από τα μηνύματα δεν περιελάμβαναν εμπιστευτικές πληροφορίες και αυτό συνέβη προτού η Ιβάνκα Τραμπ ενημερωθεί για τους κανονισμούς.

Ο γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ, ένας Δημοκρατικός της Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας, υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση» η Ιβάνκα Τραμπ να μην γνώριζε τους κανονισμούς μετά την προεκλογική εκστρατεία του 2016 κι ότι υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την ανάμειξη από την οικογένεια Τραμπ των ιδιωτικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους με τα κυβερνητικά καθήκοντά τους.

«Τίθεται το θέμα εάν συνέβη κάτι το ανάρμοστο. Θα πρέπει να γίνει κάποιου είδους έρευνα» είτε από το Κογκρέσο είτε από το γραφείο δεοντολογίας του Λευκού Οίκου, υπογράμμισε ο ίδιος στο CNN.

Αν σου άρεσε κάνε