Επιμένει η ΠΓΔΜ για την έκδοση του Γκρούεφκσι - «Άκυρο» από την Ουγγαρία

Επιμένει η ΠΓΔΜ για την έκδοση του Γκρούεφκσι - «Άκυρο» από την Ουγγαρία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:33 Δημιουργία 21/11/18, 17:23

Βολές κατά της Ουγγαρίας, που έκανε αποδεκτό το αίτημα χορήγησης ασύλου του πρώην πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφκσι, εξαπέλυσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών του Ζόραν Ζάεφ, Νικόλα Ντιμιτρόφ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Δανό ομόλογό του, Άντρες Σάμουελσον, ο κ. Ντιμιτρόφ σημείωσε πως η ΠΓΔΜ θα συνεχίσει να εμμένει ως κράτος δικαίου και ότι οι αρχές θα λάβουν υπόψη τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των συμφερόντων της χώρας και των καλών σχέσεων με την Ουγγαρία.

«Αυτό είναι ένα πρόβλημα για τη "Μακεδονία", αλλά είναι επίσης πρόβλημα για την αξιοπιστία του κράτους δικαίου στην ΕΕ», δήλωσε ο Ντιμιτρόφ.

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι θα συναντηθεί με τον Ούγγρο ομόλογό του Πίτερ Σιχάρτο, στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ στις 4 και 5 Δεκεμβρίου, όπου αναμένεται να συζητηθεί αυτό το θέμα.

Επιμένει αρνητικά η Ουγγαρία

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν, τόνισε πως η Βουδαπέστη δεν πρόκειται να προχωρήσει στην έκδοση του Γκρούεφσκι στα Σκόπια.

Ο Ούγγρος υπουργός Δικαιοσύνης, Λάζλο Τροτσιάνι, δήλωσε πως δεν υπάρχει τέτοι ενδεχόμενο, λέγοντας ότι ο Γκρούεφκσι «δεν μπορεί να εκδοθεί σε μια χώρα όπου του ασκείται πολιτική δίωξη».

Αν σου άρεσε κάνε