Χαμηλώνει τους τόνους ο Κόντε με το «βλέμμα» στις αγορές

Χαμηλώνει τους τόνους ο Κόντε με το «βλέμμα» στις αγορές

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:59 Δημιουργία 22/11/18, 12:55

Τη στιγμή που οι αναλυτές κρούουν τον κώδωνα για... ιταλικό ντόμινο, «διαβάζοντας» τις εξελίξεις στο «μέτωπο» Ρώμης-Βρυξελλών με το «βλέμμα» στις ανησυχητικές αποδόσεις των ομολόγων της γειτονικής χώρας, ο Τζιουζέπε Κόντε ζητεί... τη διεξαγωγή συζήτησης σε ήρεμους τόνους με την Κομισιόν ως προς το καυτό ζήτημα του στόχου του ελλείμματος για το 2019.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ιταλός πρωθυπουργός σημείωσε πως οι αυξανόμενες αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων «δεν βοηθούν» και πως η εμπιστοσύνη των επενδυτών θα ωφελούνταν από μια πιο ήρεμη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Την ίδια ώρα, σε ρόλο «διαιτητή» μπαίνει ο Πιερ Μοσκοβισί.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος επιχειρώντας να καθησυχάσει επενδυτές και αγορές, δήλωσε αισιόδοξος πως οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό του 2019, μία μέρα αφότου η Κομισιόν έριξε προειδοποιητική «βολή» για την επιβολή πειθαρχικών μέτρων κατά της Ρώμης για τα υπερβολικά ελλείμματα.

«Είμαι πεπεισμένος πως τελικά θα φτάσουμε εκεί, διότι είναι προς το κοινό συμφέρον», είπε ο Μοσκοβισί, μιλώντας στην οικονομική και ευρωπαϊκή επιτροπή της κάτω βουλής στη Γαλλία.

«Ο διάλογος στην τρέχουσα κατάσταση είναι σημαντικότερος από ποτέ. είναι αδύνατον να ληφθούν μέτρα χωρίς να μιλήσουμε, χωρίς να προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε για να διορθώσουμε πράγματα, χωρίς να προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε διαφορετικές απόψεις», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αν σου άρεσε κάνε