Ιταλία: «Ναι» σε διάλογο με Κομισιόν, «όχι» σε υπαναχώρηση για το έλλειμμα

Ιταλία: «Ναι» σε διάλογο με Κομισιόν, «όχι» σε υπαναχώρηση για το έλλειμμα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:22 Δημιουργία 23/11/18, 10:00

Οι τόνοι έχουν κατέβει μεν, αλλά και πάλι η Ρώμη δεν φαίνεται να κάνει βήματα πίσω δε... Η κόντρα με την ΕΕ, πάντως, έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο, αφότου η Επιτροπή προανήγγειλε την έναρξη των διαδικασιών επιβολής πειθαρχικών μέτρων κατά της γειτονικής χώρας για υπερβολικά ελλείμματα.

Χθες, η ιταλική κυβέρνηση δήλωσε έτοιμη για τη διεξαγωγή ενός ήρεμου διαλόγου με την Κομισιόν, ωστόσο σήμερα ο Λουίτζι ντι Μάιο επισημαίνει, μιλώντας στην La Republica, ότι η Ρώμη δεν προτίθεται να αλλάξει βασικά σημεία του προϋπολογισμού της για το 2019.

«Η Ιταλία θα δείξει τη μεγαλύτερη προθυμία της για διαπραγμάτευση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά δεν είναι προετοιμασμένη να αλλάξει τους βασικούς πυλώνες του προϋπολογισμού για το 2019», σημείωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Δεν έχουμε σκοπό να ξεκινήσουμε πόλεμο με την Ευρώπη, αλλά επιθυμούμε να υλοποιήσουμε τις υποσχέσεις (στους ψηφοφόρους μας)», τόνισε ο Ντι Μάιο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Corriere Della Sera, ο ιταλός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πάολο Σαβόνα σκέφτεται να παραιτηθεί, λόγω του αδιεξόδου που έχει προκληθεί στις συνομιλίες Ρώμης-Βρυξελλών.

Η εφημερίδα επικαλείται ως πηγή υπουργό της Λέγκας. Το πρακτορείο Reuters, που αναμεταδίδει την είδηση, δεν είχε κάποια επικοινωνία με τον Σαβόνα.

Αν σου άρεσε κάνε