Προκλητικός ο Τσαβούσογλου για τους «Τούρκους» της Θράκης

Προκλητικός ο Τσαβούσογλου για τους «Τούρκους» της Θράκης

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:24 Δημιουργία 23/11/18, 17:19

Νέες προκλητικές δηλώσεις για τις βλέψεις που έχει η Άγκυρα στη Θράκη έκανε σήμερα, Παρασκευή, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη του στο CNN Turk.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τον Κούρδο ηγέτη του HDP, Ντεμιρτάς, δε συνάδει ούτε με άλλες αποφάσεις που έχει λάβει, ότι δεν είναι έννομη και ότι πρόκειται να αντιταχθούν σε αυτή ως Τουρκία.

Στο σημείο αυτό έφερε ως παράδειγμα την Ελλάδα, η οποία επίσης δεν συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ για τη Δυτική Θράκη, όπως είπε, και ακόμη απαγορεύουν στη μειονότητα να χρησιμοποιεί τη λέξη «Τούρκος».

«Πόσα χρόνια είναι τώρα που Ελλάδα δεν εφαρμόζει σχετικές αποφάσεις για τους μειονοτικούς; Είχε μεταφερθεί στο ΕΔΑΔ η απαγόρευση της χρήσης του όρου ‘Τούρκος’. Αυτό που προσπαθώ να τονίσω είναι ότι κι άλλες χώρες δεν εφαρμόζουν αυτές τις αποφάσεις. Είναι δικαίωμά μας να κρίνουμε τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ», δήλωσε και αναρωτήθηκε γιατί δεν λέει κανείς τίποτα στις άλλες χώρες που δεν συμμορφώνονται επίσης με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας επέκρινε, επίσης, και την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι, στο θέμα αυτό, λέγοντας ότι ‘ξεπέρασε τα όρια’ ζητώντας την απελευθέρωση του Κούρδου πολιτικού.

Αν σου άρεσε κάνε