Η Ρωσία «μεγαλύτερη απειλή» από ό,τι το ISIS, λένε οι Βρετανοί

Η Ρωσία «μεγαλύτερη απειλή» από ό,τι το ISIS, λένε οι Βρετανοί

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:37 Δημιουργία 24/11/18, 13:35

Η Ρωσία συνιστά «πολύ μεγαλύτερη απειλή» για τη Βρετανία σε σχέση με τις απειλές που θέτουν τζιχαντιστικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), προειδοποίησε σήμερα ο αρχηγός του βρετανικού στρατού.

«Η Ρωσία αντιπροσωπεύει σήμερα αναμφίβολα μια πολύ μεγαλύτερη απειλή για την εθνική μας ασφάλεια από τις απειλές εξτρεμιστών ισλαμιστών της Αλ Κάιντα και του ISIS» δήλωσε ο στρατηγός Μαρκ Κάρλετον-Σμιθ, αρχηγός του γενικού επιτελείου των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Telegraph.

Η δήλωση αυτή γίνεται μετά μια επίσκεψη στην Εσθονία όπου βρετανικά στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο ενός προγράμματος του ΝΑΤΟ, σε απόσταση 150 χλμ. από τα ρωσικά σύνορα.

«Η Ρωσία έδειξε ότι είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει την στρατιωτική ισχύ για να προασπίσει και αναπτύξει τα εθνικά της συμφέροντα. Οι Ρώσοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν μια ευάλωτη και αδύναμη κατάσταση παντού όπου την εντοπίσουν» ανέφερε ο στρατηγός Μαρκ Κάρλετον-Σμιθ. Προειδοποίησε επίσης για τους «μη παραδοσιακούς» κινδύνους που θέτει η Ρωσία, αναφερόμενος στο ηλεκτρονικό έγκλημα, τον υποβρύχιο πόλεμο ή τον πόλεμο στο διάστημα.

Αντίθετα εκτίμησε ότι η «ισλαμιστική απειλή μειώθηκε με την καταστροφή» του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Μαρκ Κάρλετον-Σμιθ είχε διεξάγει τις βρετανικές επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του Οσάμα μπιν Λάντεν μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ. Στη συνέχεια ηγήθηκε του βρετανικού στρατού στην στρατιωτική εκστρατεία κατά του Ι.Κ. στο Ιράκ και στη Συρία.

Αν σου άρεσε κάνε