Ο Σπαν θέλει τη Γερμανία εκτός του Συμφώνου του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση

Ο Σπαν θέλει τη Γερμανία εκτός του Συμφώνου του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:43 Δημιουργία 26/11/18, 19:35

Ο υποψήφιος για αντικαταστάτης της Άγκελα Μέρκελ στην ηγεσία των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Γενς Σπαν,θα θέσει την παραμονή της χώρας στο Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση επί ψηφοφορίας στο συνέδριο του κόμματος στις αρχές του Δεκεμβρίου.

Όπως αποκαλύπτουν σήμερα οι εφημερίδες του «Redaktionsnetzwerk Deutschland», το προεδρείο του CDU αποφάσισε ψηφίσει για την θέση του κόμματος σε ό,τι αφορά το Σύμφωνο του ΟΗΕ για την Μετανάστευση, στο πλαίσιο του συνεδρίου του κόμματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, στο Αμβούργο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ακόμη και τα ηγετικά εκείνα στελέχη τα οποία εξέφραζαν αρχικά επιφυλάξεις, δέχθηκαν τελικά την διεξαγωγή της ψηφοφορίας για το σύμφωνο, το οποίο πρόκειται να υιοθετηθεί επισήμως λίγες ημέρες μετά, στην Διάσκεψη του ΟΗΕ στο Μαρόκο.

Όπως επισήμαναν μεταξύ άλλων οι επικριτές του συμφώνου, οι πρόνοιες του δεν έχουν επαρκώς εξηγηθεί στην κοινή γνώμη, με αποτέλεσμα να δίδεται στην Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) έδαφος για παραπληροφόρηση και λαϊκιστική πολιτική.

Η ίδια η καγκελάριος Μέρκελ πάντως, μιλώντας πριν από λίγες ημέρες στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, υπερασπίστηκε το σύμφωνο, το οποίο δεν είναι νομικά δεσμευτικό, υποστηρίζοντας ότι θα βοηθήσει να οργανωθεί καλύτερα η προσφυγική και μεταναστευτική κίνηση. Κατά του Συμφώνου έχουν στο μεταξύ εκφραστεί οι ΗΠΑ, η Ουγγαρία, η Αυστρία, η Ελβετία και η Σλοβακία.

Αν σου άρεσε κάνε