Προκλητική ρητορική και απειλές από Ερντογάν κατά Ελλάδας και Λευκωσίας

Προκλητική ρητορική και απειλές από Ερντογάν κατά Ελλάδας και Λευκωσίας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:35 Δημιουργία 27/11/18, 12:16

Νέες απειλές κατά Ελλάδας και Λευκωσίας εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «ριψοκίνδυνες» τις ενέργειες της Αθήνας και της Λευκωσίας, προειδοποιώντας πως η συμπεριφορά τους συνιστά «απειλή και κίνδυνο για τις ίδιες».

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, του AKP, ο Ερντογάν υπογράμμισε πως η Άγκυρα δεν θα κάνει «την παραμικρή υποχώρηση» από τις θέσεις της στην ανατολική Μεσόγειο ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή.

Ο ίδιος εξαπέλυσε επίθεση σε Ελλάδα και Κύπρο, επισημαίνοντας ότι προσπαθούν να επιβάλλουν την οικονομική και πολιτική κυριαρχία τους σε ζώνες, όπου δεν έχουν δικαιώματα, επαναλαμβάνοντας την πάγια στρατηγική της Τουρκίας να αμφισβητεί την κυριότητα επί περιοχών και συνεπώς τις θαλάσσιες ζώνες που απορρέουν από αυτή.

«Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας έως το τέλος», είπε ο Ερντογάν, όπως μεταδίδουν το κρατικό πρακτορείο Anadolu και φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης.

Αν σου άρεσε κάνε