Μέι: «Take it or leave it» η συμφωνία για το Brexit

Μέι: «Take it or leave it» η συμφωνία για το Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:33 Δημιουργία 29/11/18, 12:15

«Take it or leave it». Αυτό είναι το μήνυμα, που απευθύνει η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σχετικά με τη συμφωνία για το Brexit, ενώ τα χρονικά περιθώρια για την εφαρμογή της αρχίζουν και στενεύουν.

«Φεύγουμε το Μάρτιο, με ή χωρίς συμφωνία», προειδοποίησε η ίδια, ενώ συμπλήρωσε δεικτικά ότι «όσοι ζητούν ένα δεύτερο δημοψήφισμα, ουσιαστικά στοχεύουν στο να ματαιωθεί η έξοδος από την ΕΕ».

«Κάποιοι βουλευτές θέλουν να καθυστερήσουν το Brexit, αλλά από όσο με αφορά, φεύγουμε τον Μάρτιο, ένα δεύτερο δημοψήφισμα είναι μία προσπάθεια για να ματαιωθεί η έξοδος από την ΕΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτή είναι η συμφωνία», τόνισε η Μέι, προειδοποιώντας ότι «εάν το κοινοβούλιο δεν ψηφίσει τη συμφωνία, το χρονοδιάγραμμα είναι τέτοιο που ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να κάνει πρακτικά βήματα για μία μη συμφωνία».

Στην προσπάθειά της να πείσει τους βουλευτές, μάλιστα, διευκρίνισε ότι εμπόριο χωρίς εμπόδια μεταξύ ΕΕ και Μ. Βρετανίας είναι ακόμα στο τραπέζι, κι ότι θα το διαπραγματευθεί για να το πετύχει.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, επανέλαβε σε ομιλία του στο ευρωκοινοβούλιο ότι η συμφωνία του Brexit είναι η μόνη δυνατή.

Αν σου άρεσε κάνε