Βρετανία: «Βουτιά» στην παραγωγή αυτοκίνητων λόγω Brexit

Βρετανία: «Βουτιά» στην παραγωγή αυτοκίνητων λόγω Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:37 Δημιουργία 29/11/18, 13:36

Πτώση της τάξεως του 9,8% σημείωσε η παραγωγή αυτοκινήτων στη Βρετανία τον περασμένο Οκτώβριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, λόγω της αβεβαιότητας για το Brexit.

Ειδικότερα, ο αριθμός των αυτοκινήτων που κατασκευάστηκαν στη Βρετανία υποχώρησε στα 140.374 τον Οκτώβριο, χαμηλότερα από τα 15.255 πριν από ένα χρόνο, τόνισε η Εταιρεία Κατασκευαστών Αυτοκινήτων και Εμπόρων (SMMT).

«Ο πέμπτος συνεχόμενος μήνας πτώσης για την παραγωγή αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι αναμφισβήτητα ανησυχητική και ενώ υπάρχουν διάφοροι παράγοντες, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επιχειρηματική και η καταναλωτική αβεβαιότητα ασκούν σημαντική επίδρασ»", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της SMMT, Mike Hawes.

Η παραγωγή για την εγχώρια αγορά υποχώρησε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα σε ετήσια βάση, αν και αυτό αντιπροσωπεύει ένα μικρό μόνο κομμάτι της αγοράς, καθώς τα περισσότερα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στη Βρετανία, εξάγονται.

Συνολικά στο δεκάμηνο κατασκευάστηκαν 1.312.304 οχήματα, χαμηλότερα κατά 6,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Αν σου άρεσε κάνε