Ο Τραμπ ακύρωσε τη συνάντηση με τον Πούτιν λόγω της Ουκρανίας

Ο Τραμπ ακύρωσε τη συνάντηση με τον Πούτιν λόγω της Ουκρανίας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:36 Δημιουργία 29/11/18, 18:39

Στην ακύρωση της συνάντησης που είχε προγραμματίσει με τον Βλάντιμιρ Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου των G20 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής προχώρησε την Πέμπτη ο Ντόναλτ Τραμπ.

Ο λόγος είναι τα πρόσφατα περιστατικά μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας στα στενά του Κερτς στην Αζοφική Θάλασσα, όταν το ρωσικό πολεμικό συνέλαβε 24 Ουκρανούς ναύτες κατάσχοντας παράλληλα και τρία σκάφη.

Με αναρτήσεις τους στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε:

«Με βάση το ότι οι ναύτες και τα σκάφη δεν έχουν επιστραφεί στην Ουκρανία από τη Ρωσία, αποφάσισα πως θα ήταν καλύτερο για όλες τις πλευρές να ακυρώσω τη προγραμματισμένη συνάντηση μου στην Αργεντινή με τον πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν. Ανυπομονώ για μια ουσιώδη Σύνοδο μόλις αυτή η κατάσταση επιλυθεί» ανέφερε ο Τραμπ.


Η απάντηση της Ρωσίας

Το Κρεμλίνο δεν λάβει καμία επίσημη ενημέρωση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τραμπ να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στην Αργεντινή δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Βρισκόμαστε εν πτήσει προς την Αργεντινή. Έως τώρα έχουμε δει μόνο το tweet (του Τραμπ) και δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης. Δεν έχουμε λάβει επίσημη ενημέρωση. Αν αυτό αληθεύει ο (Ρώσος) πρόεδρος θα προβεί σε χρήσιμες συναντήσεις στις επιπλέον ώρες που θα έχει στο πρόγραμμά του στο περιθώριο της συνόδου», τόνισε ο Πεσκόφ.

Αν σου άρεσε κάνε