Μέι σε βουλευτές: Δεν υπάρχει plan B για το Brexit

Μέι σε βουλευτές: Δεν υπάρχει plan B για το Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:49 Δημιουργία 30/11/18, 11:24

Σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να πείσει τους βουλευτές να υπερψηφίσουν τη συμφωνία για το Brexit, επιδίδεται η Βρετανίδα πρωθυπουργός, λίγες μέρες πριν την επίμαχη ψηφοφορία που θα καθορίσει το μέλλον της χώρας.

Την ίδια ώρα, οι αγορές υιοθετούν στάση αναμονής μέχρι την 11η Δεκεμβρίου, με τους αναλυτές, ωστόσο, να προβλέπουν καταψήφιση της Συμφωνίας.

«Δεν υπάρχει κάποιο "σχέδιο Β", μια εναλλακτική πρόταση», τόνισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός σε δημοσιογράφους, που τη συνόδευαν στην πτήση προς την Αργεντινή, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο της G20.

«H συμφωνία που επιτύχαμε με την ΕΕ προστατεύει τις δουλειές και το βιός των Βρετανών πολιτών», σημείωσε, προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον στην επίκλησή της, εν μέσω της «εξέγερσης» των πιο σκληροπυρηνικών Brexiteers, και, επιπλέον, αντιμετωπίζοντας την αμφισβήτηση πολλών βουλευτών του κόμματός της.

«Ζητώ από κάθε μέλος του κοινοβουλίου να σκεφτεί για την εκπλήρωση της ψήφου υπέρ του Brexit, να το κάνει κατά τρόπο που υπηρετεί το εθνικό συμφέρον και τα συμφέροντα των ψηφοφόρων του», κατέληξε.

Αν σου άρεσε κάνε