Τουσκ για Brexit: Συμφωνία «take it or leave it»

Τουσκ για Brexit: Συμφωνία «take it or leave it»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:00 Δημιουργία 30/11/18, 15:40

Το ίδιο μήνυμα με την Τερέζα Μέι στέλνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ όσον αφορά τη συμφωνία για το Brexit, τη στιγμή που η Βρετανίδα πρωθυπουργός ετοιμάζεται για τη μεγάλη μάχη στο Κοινοβούλιο: «Take it or leave it».

Δεν θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση σε περίπτωση καταψήφισης της συμφωνίας από το Βρετανικό κοινοβούλιο, διαμήνυσε ο Ντόναλντ Τουσκ, ενώ επανέλαβε, για ακόμα μια φορά, ότι αυτή είναι η μόνη δυνατή συμφωνία, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα και η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

«Εάν η συμφωνία απορριφθεί από τη Βουλή, μένουμε με μία εναλλακτική: Καμία συμφωνία, ή τέλος συνολικά στο Brexit. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Ε.Ε είναι προετοιμασμένη για κάθε σενάριο», τόνισε ο Τουσκ μιλώντας σε δημοσιογράφους από την Αργεντινή όπου βρίσκεται ώστε να εκπροσωπήσει την ΕΕ στη σύνοδο του G20.

«Λίγες ημέρες πριν από την ψήφο στη βρετανική Βουλή, γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι η συμφωνία αυτή είναι η καλύτερη δυνατή, η μόνη δυνατή», επισήμανε, αποκλείοντας την προοπτική επαναδιαπραγμάτευσης με την ΕΕ εάν το κοινοβούλιο απορρίψει τη συμφωνία.

Αν σου άρεσε κάνε