Αιματηρές διαδηλώσεις στην Ινδία για ένα σφαγείο αγελάδων

Αιματηρές διαδηλώσεις στην Ινδία για ένα σφαγείο αγελάδων

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:28 Δημιουργία 03/12/18, 17:47

Τα επεισόδια ξέσπασαν στη βόρεια Ινδία, όταν μέλη δεξιών ινδουιστικών οργανώσεων συγκρούστηκαν με την αστυνομία, με αφορμή τη λειτουργία ενός παράνομου σφαγείου αγελάδων στην περιοχή.

Από τις βίαιες συγκρούσεις έχασαν τη ζωή τους ένας αστυνομικός και ένας διαδηλωτής, ενώ ένας ακόμα αστυνομικός τραυματίστηκε.

Οι ταραχές ξεκίνησαν όταν η τοπική αστυνομία πληροφορήθηκε για την ύπαρξη ενός σφαγείου αγελάδων και μετέβη στο σημείο για να ερευνήσει το ζήτημα. Σύντομα όμως κόσμος στην περιοχή απέκλεισε τους δρόμους και ξεκίνησε να λιθοβολεί την αστυνομία, αλλά και να πυρπολεί οχήματα. Ακολούθως, η αστυνομία φαίνεται να απάντησε με χρήση βίας.

Σημειώνεται πως οι αγελάδες θεωρούνται ιερό ζώο από την ινδουιστική πλειονότητα των κατοίκων της χώρας, και, μάλιστα, πολλές πολιτείες έχουν απαγορεύσει τα σφαγεία αγελάδων μετά την άνοδο του εθνικιστικού Bharatiya Janata Party (BJP) στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ινδίας το 2014.

Τέλος, σύμφωνα με το BBC, αυτοί δεν είναι οι πρώτοι θάνατοι για το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς η λεγόμενη «επαγρύπνηση για τις αγελάδες» βρίσκεται σε άνοδο τα τελευταία χρόνια, και, όχι σπάνια, καταλήγει σε συμπλοκές.

Αν σου άρεσε κάνε