Δάκρυσε ο Τζορτζ Μπους στην κηδεία του πατέρα του

Δάκρυσε ο Τζορτζ Μπους στην κηδεία του πατέρα του

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:13 Δημιουργία 05/12/18, 21:09

Τη στιγμή του επικήδειου λόγου στη τελετή της κηδείας του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου την Τετάρτη, ο γιος του, Τζορτζ Μπους ο νεότερος, δεν άντεξε.

Δάκρυα άρχισαν να τρέχουν από τα μάτια του καθώς έλεγε το τελευταίο αντίο στον πατέρα του. τον «καλύτερο πατέρα που ένας γιος ή μια κόρη θα μπορούσε να έχει», όπως είπε, προκαλώντας συγκίνηση σε όλους τους παριστάμενους.

Το φέρετρο με τη σορό του πρώην προέδρου, που απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών, έφθασε στον καθεδρικό ναό της Ουάσιγκτον λίγο μετά τις 18.00 ώρα Ελλάδας. Η οικογένεια Μπους, ανάμεσά τους ο Τζορτζ Ου. Μπους, ο 43ος πρόεδρος των ΗΠΑ, συνόδευε τη σορό.

Ο πρίγκιπας Κάρολος, ο Αμπντάλα Β’ της Ιορδανίας, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τζον Μέιτζορ είναι μερικοί μόνο από τους ξένους ηγέτες και τους αξιωματούχους που μετέβησαν στις ΗΠΑ προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στην πρώτη σειρά, ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ κάθισαν κοντά σε τρεις πρώην προέδρους των Δημοκρατικών, τον Μπαράκ Ομπάμα, τον Μπιλ Κλίντον και τον Τζίμι Κάρτερ, και τις συζύγους τους τη Μισέλ Ομπάμα, την Χίλαρι Κλίντον και την Ρόζαλιν Κάρτερ αντίστοιχα.

«Δεν πρόκειται για κηδεία αλλά για μια ημέρα που τιμάμε έναν σπουδαίο άνδρα, ο οποίος έζησε μια μακρά εξαιρετική ζωή. Θα μας λείψει!» ήταν το tweet που έστειλε ο Τραμπ πριν από την τελετή.

Ημέρα εθνικού πένθους η σημερινή και οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες και η Wall Street παρέμειναν κλειστές. Οι ψηφοφορίες στο Κογκρέσο και οι συνεδριάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου αναβλήθηκαν.

Μετά την κηδεία στην Ουάσιγκτον, η σορός του Τζορτζ Χ. Ου. Μπους θα μεταφερθεί στο Τέξας. Εκεί, έπειτα από μια τελευταία τελετή στην εκκλησία Σεντ Μάρτιν στο Χιούστον, ο Μπους θα ταφεί πίσω από την προεδρική βιβλιοθήκη George-Bush, στο πλευρό της συζύγου του Μπάρμπαρα, της συζύγου του τα τελευταία 73 χρόνια, και του Ρόμπιν, του γιου τους που πέθανε από λευχαιμία όταν ήταν 3 ετών

Αν σου άρεσε κάνε