Γερμανία: Απροσδόκητη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Οκτώβριο

Γερμανία: Απροσδόκητη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Οκτώβριο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:45 Δημιουργία 07/12/18, 11:43

Απροσδόκητη μείωση «έγραψε» η γερμανική βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, καθώς μειώθηκε η παραγωγή στη μεταποίηση, στις κατασκευές και στην ενέργεια, σηματοδοτώντας ότι τμήματα της βιομηχανίας της χώρας δυσκολεύονται να ανακτήσουν το momentum μετά από ένα εξαιρετικά αδύναμο τρίτο τρίμηνο.

Η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η συνολική βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 0,5% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει αύξηση 0,4%.

Η παραγωγή οχημάτων και εξαρτημάτων σημείωσε πτώση 0,5% σε μηνιαία βάση μετά από την ισχυρή άνοδο του Σεπτεμβρίου, υποδηλώνοντας ότι ορισμένες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες συνεχίζουν να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στη μετάβαση στα νέα πρότυπα δοκιμών για εκπομπές ρύπων.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δήλωσε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι "οι ισχυρές νέες παραγγελίες στον κλάδο του αυτοκινήτου και ένας μεγαλύτερος αριθμός επιβατικών αυτοκινήτων που εγκρίθηκαν με βάση τα νέα πρότυπα, υποδηλώνουν ότι η γερμανική βιομηχανική δραστηριότητα θα ανακάμψει ξανά στη διάρκεια του δ΄ τριμήνου".

Αν σου άρεσε κάνε