Σε επιφυλακή το Παρίσι για τις αυριανές διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων»

Σε επιφυλακή το Παρίσι για τις αυριανές διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:50 Δημιουργία 07/12/18, 14:45

«Συναγερμός» έχει σημάνει στη Γαλλία για τις αυριανές διαδηλώσεις των «Κίτρινων γιλέκων», με την κυβέρνηση Μακρόν να ανησυχεί για το ξέσπασμα νέου γύρου βίαιων επεισοδίων.

Στον απόηχο των ανησυχιών, ογδόντα εννέα χιλιάδες μέλη των δυνάμεων της τάξης, εκ των οποίων 8.000 στο Παρίσι, θα αναπτυχθούν σε ολόκληρη την επικράτεια, με στόχο να αποφευχθούν οι ταραχές που σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο.

Στο Παρίσι, για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, το κράτος θα επιστρατεύσει μάλιστα τα τεθωρακισμένα οχήματα της χωροφυλακής «VBRG», για να για να διατηρήσει την τάξη κυρίως απέναντι σε γκρουπούσκουλα της άκρας αριστεράς και της άκρας δεξιάς που φέρονται αποφασισμένα να τη διαταράξουν.

Στη διάρκεια της ημέρας θα επιχειρήσουν 106 από τους 109 κινητούς λόχους της Χωροφυλακής στο σύνολο της γαλλικής επικράτειας. «Δεν υπάρχει κανένα προηγούμενο τέτοιας έκτασης», υπογράμμισε ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Χωροφυλακής Ρισάρ Λιζιρέ. Η GIGN, δηλαδή οι επίλεκτες δυνάμεις της Χωροφυλακής, έχει τεθεί σε κατάσταση ενισχυμένης ετοιμότητας σε όλη τη Γαλλία.

Ελήφθησαν μέτρα ώστε να επιτραπεί ο έλεγχος ταυτοτήτων πριν από τις διαδηλώσεις, κυρίως στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, πρόσθεσε ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Ετζ. Οι διαδηλώσεις απαγορεύθηκαν σε πολλά ευαίσθητα σημεία του Πα-ντε-Καλέ.

Αν σου άρεσε κάνε