Γάλλος ΥΠΕΣ: Τα «κίτρινα γιλέκα» έχουν δημιουργήσει ένα «τέρας»

Γάλλος ΥΠΕΣ: Τα «κίτρινα γιλέκα» έχουν δημιουργήσει ένα «τέρας»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:18 Δημιουργία 07/12/18, 16:52

Υπό παράλυση θα τελεί το Παρίσι, το Σαββατοκύριακο, εν μέσω της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, ενώ ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέ, κάνει λόγο για το «τέρας» που έχουν δημιουργήσει τα «κίτρινα γιλέκα».

Ειδικότερα, σε δήλωσή του αναφέρει: «Ένα τέρας. Αυτό έχουν δημιουργήσει οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις», κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ότι «ριζοσπαστικά στοιχεία θα επιχειρήσουν να εισχωρήσουν στις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων», το Σαββατοκύριακο.

Ενόψει της «Τέταρτης Πράξης», όπως έχουν ονομάσει οι διαδηλωτές το τέταρτο συνεχές Σαββατοκύριακο κινητοποιήσεων, οι γαλλικές Αρχές έχουν παρατάξει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

Μεταξύ των διαδηλωτών, υπάρχουν και κάποιοι υπερβολικά βίαιοι, πρόσθεσε ο Καστανέ, εκφράζοντας τη λύπη του που «οι τρεις αυτές τελευταίες εβδομάδες των κινητοποιήσεων γέννησαν ένα τέρας που έχει ξεφύγει από τους γεννήτορές του».

Ολόκληρη τη γαλλική επικράτεια θα περιπολούν 89.000 αστυνομικοί, ενώ 8.000 αστυνομικοί θα φρουρούν μόνο το Παρίσι. Τεθωρακισμένα οχήματα επίσης θα επιστρατευθούν στην προσπάθεια να μην επαναληφθούν τα βίαια επεισόδια του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Τα θωρακισμένα αυτά οχήματα «δεν είναι ο στρατός, δεν είναι άρματα μάχης, είναι εξειδικευμένα μέσα της εθνικής χωροφυλακής που επιτρέπουν κυρίως την άρση των οδοφραγμάτων», υποστήριξε ο Καστανέ.

Σημειώνεται ότι κλειστός θα παραμείνει το Σάββατο ο Πύργος του Άιφελ, καθώς επίσης αρκετά μουσεία, θέατρα και βιβλιοθήκες.

Αν σου άρεσε κάνε