«Μπαίνει μπροστά» ο Σαλβίνι για τον προϋπολογισμό

«Μπαίνει μπροστά» ο Σαλβίνι για τον προϋπολογισμό

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:55 Δημιουργία 08/12/18, 16:45

Απομακρύνεται το σενάριο της αποκλιμάκωσης της έντασης Ρώμης-Βρυξελλών, καθώς ο ακροδεξιός Ματέο Σαλβίνι ζητά να αναλάβει ο ίδιος τις διαπραγματεύσεις, ενώ είναι βέβαιο ότι, από τη θέση που είναι σήμερα, δεν θα συναινέσει σε αναθεώρηση του ελλείμματος που θα ικανοποιεί την Κομισιόν.

«Ζητώ να μου δώσετε εντολή να διαπραγματευθώ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι ως υπουργός, αλλά εκ μέρους εξήντα εκατομμυρίων Ιταλών που θέλουν να αφήσουν στα παιδιά τους μια καλύτερη χώρα», δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκα και υπουργός εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι.

«Δεν θα ρίξω την κυβέρνηση αυτή (η οποία εργάζεται για το συμφέρον των Ιταλών), εξαιτίας των γκάλοπ. Η κυβέρνησή μας τηρεί τις δεσμεύσεις της και θα διαρκέσει πέντε χρόνια», πρόσθεσε, μιλώντας σε συγκέντρωση του κόμματός του στην πλατεία del Popolo της Ρώμης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σαλβίνι τάσσεται κατά της τροποποίησης του προυπολογισμού που ζητούν οι Βρυξέλλες, καθώς θεωρεί ότι αυτό θα οδηγήσει σε αντιδράσεις ανάλογες των «κίτρινων γιλέκων» στην Ιταλία.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ανέφερε ότι «αν η Ευρώπη σταματά στους δεκαδικούς αριθμούς και στα σπρεντ, πρόκειται να αποτύχει», ζητώντας, παράλληλα, «να εργαστούν, όλοι για την αξιοπρέπεια των πολιτών».

Αν σου άρεσε κάνε