Ο Πάουλ Τσίμιακ νέος γγ του CDU με ποσοστό 62,8%

Ο Πάουλ Τσίμιακ νέος γγ του CDU με ποσοστό 62,8%

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:52 Δημιουργία 08/12/18, 16:49

Ο Πάουλ Τσίμιακ, βουλευτής και επικεφαλής της Νεολαίας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) εξελέγη γενικός γραμματέας με ποσοστό 62,8%.

Ο κ. Τσίμιακ ήταν ο μοναδικός υποψήφιος και υπήρξε πρόταση της νέας προέδρου Άνεγκρετ Κραμπ - Καρενμπάουερ. Θεωρείται μάλιστα ότι την στήριξε και στη δική της υποψηφιότητα, ενώ το ποσοστό που έλαβε ερμηνεύεται ως απόδειξη του διχασμού που έχει επέλθει στο κόμμα μετά τη χθεσινή αναμέτρηση.

Όπως σημειώνει το Spiegel, ο κ. Τσίμιακ σε συζητήσεις του με τα μέλη της Νεολαίας είχε αφήσει να εννοηθεί ότι στήριζε την Καρενμπάουερ και, για πολλούς υποστηρικτές του Φρίντριχ Μερτς, είχε προχωρήσει σε σχετική συμφωνία με το «στρατόπεδο» της νέας προέδρου. Η Νεολαία του κόμματος είχε περισσότερους από 110 εκπροσώπους στο Συνέδριο από το οποίο αναδείχθηκε πρόεδρος η κ. Καρενμπάουερ.

Ο κ. Τσίμιακ θεωρείται ότι ανήκει στη συντηρητική πτέρυγα του κόμματος, ενώ είναι πολιτικός φίλος του τρίτου υποψήφιου, Γενς Σπαν. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό, στον β' γύρο της χθεσινής ψηφοφορίας, ο αρχηγός της Νεολαίας φρόντισε να διοχετεύσει πολλές από τις ψήφους του κ. Σπαν προς την Καρενμπάουερ.

Ο νέος γενικός γραμματέας είναι πολωνικής καταγωγής και έχει μεγαλώσει στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, πατρίδα τόσο του κ. Μερτς όσο και του κ. Σπαν.

Αν σου άρεσε κάνε