Ο Τζόνσον καλεί Βρετανία και ΕΕ να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αν...

Ο Τζόνσον καλεί Βρετανία και ΕΕ να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αν...

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:21 Δημιουργία 09/12/18, 17:35

Ο ανταγωνιστής της Τερέζα Μέι για την ηγεσία των συντηρητικών, και υπέρμαχος του Brexit, Μπόρις Τζόνσον, καλεί τη Μ. Βρετανία και την ΕΕ να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αν δεν περάσει η συμφωνία για το «διαζύγιο», σενάριο ωστόσο που έχουν αποκλείσει τόσο η Βρετανίδα πρωθυπουργός και όσο και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Ειδικότερα, ο πρώην Βρετανός ΥΠΕΞ, που υπήρξε ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της εκστρατείας υπέρ του Brexit, σύμφωνα με το Reuters, υποστηρίζει ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί το καθεστώς των συνόρων της Β. Ιρλανδίας με την Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

Ο Τζόνσον, ο οποίος θεωρείται ως ένας πιθανός διάδοχος της Τερέζα Μέι στην ηγεσία των Συντηρητικών, επιμένει ότι η πρωθυπουργός θα πρέπει οπωσδήποτε να επιστρέψει στις Βρυξέλλες, αν ηττηθεί στην ψηφοφορία, τονίζοντας ότι «αυτό ακριβώς πρέπει να συμβεί». Συμπληρώνει δε, ότι «αυτή την ώρα, αυτό που χρειάζεται να ακούσει ο κόσμος δεν είναι κάτι που να αφορά εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας, αλλά ότι υπάρχει κάποιο πλάνο που θα μας βγάλει από αυτό το χάλι».

Αν σου άρεσε κάνε