Πρόταση μομφής κατά της Μέι

Πρόταση μομφής κατά της Μέι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:44 Δημιουργία 12/12/18, 10:23

Οι Βρετανοί βουλευτές θα κληθούν τελικά να ψηφίσουν την πρόταση μομφής κατά της πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, την οποία μάλιστα κατέθεσαν βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος, ανήμερα της ψηφοφορίας για το brexit, που ακυρώθηκε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της αποκαλούμενης επιτροπής 1922, Γκράχαμ Μπρέιντι, εξασφαλίστηκε ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία.

Πιο συγκεκριμένα, η ψηφοφορία θα γίνει σήμερα μεταξύ έξι και οκτώ το απόγευμα τοπική ώρα στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ανακοινώσεις θα γίνουν αμέσως μετά.

Αργά χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι συγκεντρώθηκε ο αριθμός των 48 επιστολών που απαιτούνταν προκειμένου να κατατεθεί η πρόταση μομφής σε βάρος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι από το κόμμα τη.

Η συγκέντρωση του απαιτούμενου αριθμού των επιστολών για την «καθαίρεση» της Βρετανίδας πρωθυπουργού έρχεται στον απόηχο της άκαρπης συνάντησης της Μέι με την Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ κατά τον έκτακτο γύρο συναντήσεων που είχε την Τρίτη με Ευρωπαίους αξιωματούχους, για να επιχειρήσει να εξασφαλίσει εγγυήσεις όσον αφορά τον ιρλανδικό «μηχανισμό ασφαλείας» (backstop)

Ο κύκλος των συναντήσεων έγινε μετά την απόφαση της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου να αναβάλει την ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων για τη συμφωνία που έκλεισε σχετικά με το Brexit.

Αν σου άρεσε κάνε