Με την πλάτη στον τοίχο η Μέι - Έτοιμη η πρόταση μομφής - «Θα πολεμήσω με όλες μου τις δυνάμεις», δηλώνει

Με την πλάτη στον τοίχο η Μέι - Έτοιμη η πρόταση μομφής - «Θα πολεμήσω με όλες μου τις δυνάμεις», δηλώνει

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:36 Δημιουργία 12/12/18, 11:33

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Τερέζα Μέι, στον απόηχο της κατάθεσης της πρότασης μομφής εις βάρος της από Συντηρητικούς βουλευτές.

«Θα δώσω τη μάχη της ψήφου εμπιστοσύνης με όλες μου τις δυνάμεις», δήλωσε η ίδια.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός σημείωσε ότι υπηρετεί το εθνικό συμφέρον και ότι μια συμφωνία για το Brexit με την ΕΕ είναι εφικτή και εντός των δυνατοτήτων της κυβέρνησής της.

Ανακοίνωσε δε ότι δεν θα μεταβεί σήμερα στο Δουβλίνο, όπως ήταν προγραμματισμένο, για συνάντηση με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ.

«Μια αλλαγή ηγεσίας αυτή τη στιγμή θα έθετε το μέλλον μας σε κίνδυνο», συμπλήρωσε η Μέι, η οποία αναφέρθηκε στην πιθανότητα οι εσωκομματικές έριδες των Συντηρητικών να οδηγήσουν στην εξουσία τους Εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπιν.

«Είμαι έτοιμη να ολοκληρώσω τη δουλειά (σ.σ. της συμφωνίας για το Brexit)», τόνισε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της αποκαλούμενης επιτροπής 1922, Γκράχαμ Μπρέιντι, εξασφαλίστηκε ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία.

Πιο συγκεκριμένα, η ψηφοφορία θα γίνει σήμερα μεταξύ έξι και οκτώ το απόγευμα τοπική ώρα στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ανακοινώσεις θα γίνουν αμέσως μετά.

Σημειώνεται πως αργά χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι συγκεντρώθηκε ο αριθμός των 48 επιστολών που απαιτούνταν προκειμένου να κατατεθεί η πρόταση μομφής σε βάρος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι από το κόμμα τη.

Η συγκέντρωση του απαιτούμενου αριθμού των επιστολών για την «καθαίρεση» της Βρετανίδας πρωθυπουργού έρχεται στον απόηχο της άκαρπης συνάντησης της Μέι με την Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ κατά τον έκτακτο γύρο συναντήσεων που είχε την Τρίτη με Ευρωπαίους αξιωματούχους, για να επιχειρήσει να εξασφαλίσει εγγυήσεις όσον αφορά τον ιρλανδικό «μηχανισμό ασφαλείας» (backstop)

Ο κύκλος των συναντήσεων έγινε μετά την απόφαση της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου να αναβάλει την ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων για τη συμφωνία που έκλεισε σχετικά με το Brexit.

Αν σου άρεσε κάνε