Στρασβούργο: Πλούσιο το παρελθόν του μακελάρη - Ανθρωποκυνηγητό δίχως τέλος για τον εντοπισμό του

Στρασβούργο: Πλούσιο το παρελθόν του μακελάρη - Ανθρωποκυνηγητό δίχως τέλος για τον εντοπισμό του

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:32 Δημιουργία 12/12/18, 14:27

«Πλούσιο» παρελθόν έχει ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Στρασβούργο, έχοντας καταδικαστεί 27 φορές στη Γαλλία.

Την ώρα που οι Αρχές επιδίδονται σε απίστευτο ανθρωποκυνηγητό, προκειμένου να εντοπίσουν το «μακελάρη», ο οποίος τραυματισμένος διέφυγε με ταξί κάτω από τη μύτη εκατοντάδων αστυνομικών, πληθαίνουν οι πληροφορίες για την ταυτότητα του Σερίφ Σεκάτ, ο οποίος τη στιγμή της επίθεσης φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ», όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος εισαγγελέας Ρεμί Χέιτζ, επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με τη Bild, οι γερμανικές αρχές έλαβαν σχετική ενημέρωση από τους Γάλλους συναδέλφους τους νωρίς το πρωί και εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας ειδικά στην περιοχή της νοτιοδυτικής Γερμανίας, όπου ήδη από χθες το βράδυ έχουν αναπτυχθεί και δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής ομάδας BFE+.

Ο Σεκάτ είχε συλληφθεί και καταδικαστεί στη Γερμανία για σοβαρή ληστεία και είχε απελαθεί στην Γαλλία το 2017, σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Γάλλοι και Γερμανοί πράκτορες ελέγχουν τα οχήματα και τα τραμ που διασχίζουν τη γέφυρα Europa στον Ρήνο, ενώ στις έρευνες συμμετέχουν εκατοντάδες Γάλλοι στρατιώτες και αστυνομικοί.

Ο απολογισμός της επίθεσης είναι τρεις νεκροί και δεκατρείς τραυματίες, οι οκτώ εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση. Η Γαλλία αύξησε το επίπεδο συναγερμού στο υψηλότερο δυνατό και το πρωί της Τετάρτης αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση κοντά στον Καθεδρικό Ναό της πόλης, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είπε ότι δεν έχει εξακριβωθεί, εάν ο ύποπτος είχε τρομοκρατικά κίνητρα και εάν εξακολουθεί να βρίσκεται στη χώρα. Σημείωσε επίσης ότι πέντε άτομα συνολικά ανακρίνονται για τη χθεσινή επίθεση.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ είπε πως θα γίνονται επίσης περισσότεροι έλεγχοι «σε όλες τις χριστουγεννιάτικες αγορές» της Γαλλίας «για να προληφθεί ο κίνδυνος επίθεσης κάποιου επίδοξου μιμητή» των τραγικών γεγονότων στο Στρασβούργο.

Επίσης, οι αρχές θα απαγορεύσουν όλες τις δημόσιες συγκεντρώσεις στην πόλη του Στρασβούργου για να διευκολυνθεί η επιχείρηση των αρχών για τη σύλληψη του δράστη. Όλα τα σχολεία στην πόλη θα λειτουργήσουν κανονικά, αλλά οι γονείς μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι εάν το επιθυμούν, πρόσθεσε.

Ο δράστης βρισκόταν σε λίστα ατόμων, που είχαν πιθανόν ριζοσπαστικοποιηθεί και ήταν γνωστός στην αστυνομία κυρίως για ληστείες στη Γαλλία και τη Γερμανία. Μάλιστα είχε φυλακιστεί στη Γερμανία το 2016 και 2017 και εκδόθηκε στη Γαλλία πριν από έναν χρόνο.

Είχε καταδικαστεί τόσο στη Γαλλία όσο και στη Γερμανία και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Ώρες πριν από την επίθεση άνδρες της αστυνομίας είχαν πάει στο σπίτι του υπόπτου για να τον συλλάβουν στο πλαίσιο έρευνας για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστείας, αλλά δεν ήταν εκεί, δήλωσε εκπρόσωπος σωματείου της αστυνομίας σημειώνοντας ότι στο σπίτι είχαν βρεθεί εκρηκτικά υλικά.

Συμπλήρωσε επίσης ότι ο ένοπλος τραυματίστηκε από στρατιώτες που φρουρούσαν τη χριστουγεννιάτικη αγορά και ότι στόχος του δράστη δεν ήταν οι άνδρες που έκαναν περιπολίες αλλά πολίτες.

Αν σου άρεσε κάνε