«Όπισθεν» από Ιταλία για το έλλειμμα;

«Όπισθεν» από Ιταλία για το έλλειμμα;

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:15 Δημιουργία 12/12/18, 14:50

Οι πιέσεις της Κομισιόν στην Ιταλία για το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2019 φαίνεται πως απέδωσαν καρπούς, με τη Ρώμη να φαίνεται έτοιμη να μειώσει το στόχο για το δημόσιο έλλειμμα του 2% επί του ΑΕΠ αντί για 2,4% που ήταν αρχικά η πρόθεση της ιταλικής κυβέρνησης, όπως ανέφερε κορυφαίος Ιταλός αξιωματούχος στο Reuters την Τετάρτη.

Σημειώνεται πως σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Από το περιβάλλον του Κόντε δεν επιβεβαιώνονται οι αναφορές για το 2% επί του ελλείμματος. «Οι συζητήσεις με την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, θα ήταν παράλογο να θέσουμε από τώρα οικονομικά στοιχεία» δήλωσαν οι συνεργάτες του Κόντε.

Στο πλαίσιο των παραπάνω αναφορών, η απόδοση του ιταλικού κρατικού ομολόγου δεκαετούς διάρκειας, που θεωρείται τίτλος- αναφοράς, υποχωρεί κάτω από το 3%, στο 2,99% με πτώση 4,3% ή 13 μονάδες βάσης σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. Το spread έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου υποχωρεί έτσι κάτω από τις 280 μονάδες βάσης, για πρώτη φορά από τις 4 Οκτωβρίου.

Η απόδοση του διετούς ομολόγου κάνει «βουτιά» 18 μονάδων βάσης, στο 0,49%.

Αν σου άρεσε κάνε