Πρωθυπουργός υπό απόσυρση η Μέι στη Βρετανία

Πρωθυπουργός υπό απόσυρση η Μέι στη Βρετανία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:32 Δημιουργία 12/12/18, 19:32

Την πρόθεση της να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία της Βρετανίας και από την προεδρία των Τόρις επιβεβαίωσε το απόγευμα της Τετάρτης η Τερέζα Μέι, μιλώντας σε βουλευτές του κόμματος της, λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής εις βάρος της.

Η συντηρητική πολιτικός δήλωσε στα μέλη των Τόρις πως κατανοεί τις ανησυχίες που εκφράζονται για να οδηγηθεί του κόμματος στις επόμενες εκλογές, αλλά τόνισε τη σημασία που έχει να παραμείνει η ίδια στην ηγεσία της χώρας μέχρι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit.

Όπως μεταφέρει το BBC, η κ. Μέι ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να είναι πρόεδρος του κόμματος για τις επόμενες εθνικές εκλογές του 2022, χωρίς να δίνει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα αποχωρήσει από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής που έχει κατατεθεί σε βάρος της ηγέτιδας των Τόρις. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει δύο ώρες και τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν γύρω στις 23.00 (ώρα Ελλάδας).

Σημειώνεται πως τουλάχιστον 174 βουλευτές των Τόρις δήλωσαν δημοσίως ότι θα στηρίξουν με τη ψήφο τους την Μέι.

Αν σου άρεσε κάνε