Ακόμη αγνοείται ο μακελάρης του Στρασβούργου - Έκκληση σε μάρτυρες για βοήθεια

Ακόμη αγνοείται ο μακελάρης του Στρασβούργου - Έκκληση σε μάρτυρες για βοήθεια

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:41 Δημιουργία 13/12/18, 08:31

Εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης ο δράστης του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Στρασβούργο, με της Αρχές να υποψιάζονται ότι έχει βρει «καταφύγιο» στη Γερμανία. Σημειώνεται ότι ο Σερίφ Σεκάτ, τραυματίστηκε κατά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς, την ώρα της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά.

Η γαλλική αστυνομία απηύθυνε το βράδυ της Τετάρτης έκκληση σε τυχόν μάρτυρες να βοηθήσουν στην προσπάθεια για τον εντοπισμό του πλέον καταζητούμενου κακοποιού στη χώρα, του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης στην αγορά της μεγαλύτερης πόλης της ανατολικής Γαλλίας το βράδυ της Τρίτης, στην οποία έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, ενώ ένας τρίτος θεωρείται «εγκεφαλικά νεκρός».

«Προσοχή, (πρόκειται για) επικίνδυνο άτομο, πάνω απ' όλα μην επέμβετε εσείς», προειδοποίησε η γαλλική αστυνομία περιγράφοντας τον ύποπτο, ύψους 1,80 μ., με «φυσιολογική» σωματική διάπλαση. Προέτρεψε όποιον έχει στην κατοχή του «πληροφορίες που θα επιτρέψουν τον εντοπισμό του» να τηλεφωνήσει στον τριψήφιο αριθμό που δημιουργήθηκε ειδικά για τη συγκέντρωση πληροφοριών μετά την επίθεση.

Σχεδόν 36 ώρες μετά τα γεγονότα, δεν είναι καν βέβαιο αν ο Σερίφ Σεκάτ βρίσκεται ακόμη στη Γαλλία. Οι υπηρεσίες ασφαλείας υποψιάζονταν πως πέρασε τα σύνορα και κατέφυγε στην Κελ, στη Γερμανία, στην άλλη όχθη του Ρήνου. Αλλά μια επιχείρηση της γαλλικής και της γερμανικής αστυνομίας δεν επέτρεψε να βρεθούν τα ίχνη του το πρωί της Τετάρτης.

Οι γαλλικές αρχές βρίσκονται σε μόνιμη «επαφή με τις γερμανικές αρχές», σύμφωνα με τον νομάρχη της Γκραντ Εστ.

Η Ελβετία, 130 χιλιόμετρα νότια του Στρασβούργου, ενίσχυσε επίσης τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορά της με τη Γαλλία.

Αν σου άρεσε κάνε