Τουρκία: Αυξάνονται θύματα και τραυματίες από το δυστύχημα

Τουρκία: Αυξάνονται θύματα και τραυματίες από το δυστύχημα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:02 Δημιουργία 13/12/18, 16:57

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων και των τραυματιών από το πολύνεκρο δυστύχημα που έγινε το πρωί της Πέμπτης στην Τουρκία, μετά από τη σύγκρουση αμαξοστοιχίας υψηλής ταχύτητας και ένα μηχανοκίνητο βαγονέτο ελέγχου των σιδηροτροχιών κοντά στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, οι νεκροί ανέρχονται στους 9 και οι τραυματίες στους 86. Σύμφωνα με έναν Τούρκο αξιωματούχο, ένας Γερμανός βρίσκεται μεταξύ των νεκρών.

Τρεις υπάλληλοι της εταιρείας σιδηροδρόμων της Τουρκίας (TCDD) συνελήφθησαν, ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι υπεύθυνοι για τη σιδηροδρομική τραγωδία θα λογοδοτήσουν.

Μια γυναίκα που επέβαινε στο τρένο είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ότι η αμαξοστοιχία κινείτο σε χαμηλή ταχύτητα, όταν έγινε η σύγκρουση.

Σύμφωνα με τον Τζαχίτ Τουρχάν, τον υπουργό Μεταφορών της Τουρκίας, το δυστύχημα συνέβη μόλις 6 λεπτά μετά την αναχώρηση του τρένου από τον κεντρικό σταθμό της Άγκυρας, με κατεύθυνση το Ικόνιο, σε μια γραμμή υψηλής ταχύτητας που εγκαινιάστηκε το 2011.

Αν σου άρεσε κάνε