Barclays-BofA: Στην ΕΚΤ η εποπτεία των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων λόγω Brexit

Barclays-BofA: Στην ΕΚΤ η εποπτεία των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων λόγω Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:37 Δημιουργία 14/12/18, 15:35

Την εποπτεία των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της Barclays και της Bank of America Merrill Lynch ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς μετέφεραν κάποιες δραστηριότητές τους από τη Βρετανία λόγω Brexit.

Οι ιρλανδικές θυγατρικές των δύο τραπεζών εποπτευόταν από τις ιρλανδικές αρχές αλλά το μεγαλύτερο μέγεθός τους σημαίνει ότι τώρα θα βρεθούν υπό τον έλεγχο της ΕΚΤ.

Η Bank of America ανακοίνωσε αυτό το μήνα ότι είχε συγχωνεύσει την τραπεζική της οντότητα του Ηνωμένου Βασιλείου, στην ιρλανδική θυγατρική της, απασχολώντας περισσότερα από 800 άτομα στο Δουβλίνο και καθιστώντας την εταιρεία, την βασική της ευρωπαϊκή τραπεζική οντότητα.

Η Barclays έχει επίσης καταστήσει το Δουβλίνο, την έδρα των ευρωπαϊκών της δραστηριοτήτων, απασχολώντας περίπου 400 άτομα στην ιρλανδική πρωτεύουσα και τροφοδοτώντας τον ισολογισμό της μονάδας κατά περίπου 250 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε η ιρλανδική κυβέρνηση.

Η ΕΚΤ έχει υπό την εποπτεία της τις τράπεζες της ευρωζώνης όταν τα συνολικά τους assets υπερβαίνουν τα 30 δισ. ευρώ ή εάν θεωρούνται σημαντικές, μεταξύ άλλων κριτηρίων.

Οι υπόλοιπες δραστηριότητές των Barclays και Bank of America στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα συνεχίσουν να εποπτεύονται από τις βρετανικές αρχές.

Αν σου άρεσε κάνε