«Επίθεση αγάπης» της ΕΕ στην Μέι

«Επίθεση αγάπης» της ΕΕ στην Μέι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:14 Δημιουργία 14/12/18, 18:02

Τη στήριξη τους προς το πρόσωπο της Τερέζα Μέι θέλησαν να υπογραμμίσουν οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της Κομισιόν, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά από το τέλος της διήμερης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αναλώθηκε σε μεγάλο βαθμό γύρω από το Brexit.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ανέφερε αρχικά πως «τώρα πρέπει να συζητήσουμε τη μελλοντική μας σχέση με τη Βρετανία», ενώ κληθείς να σχολιάσει τον έντονο διάλογο που είχε με την Βρετανίδα πρωθυπουργό πως «η Τερέζα Μέι είναι μια γυναίκα με μεγάλο κουράγιο, κάνει τη δουλειά της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και υποστηρίζω τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύεται το Brexit.

Είναι ώρα να χαμηλώσουμε τους τόνους και να μην εμπλεκόμαστε σε επιθέσεις» τόνισε ο Γιούνκερ, ενώ πρόσθεσε πως κατά το διάλογο του με την κ. Μέι χαρακτήρισε ως «νεφελώδη» την κατάσταση που επικρατεί στο βρετανικό Κοινοβούλιο και όχι στις πολιτικές της. «Έχω μεγάλο σεβασμό για την Τερέζα Μέι. Είμαστε φίλοι» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλτ Τουσκ πως «συμπεριφερόμαστε με σεβασμό στην Βρετανίδα πρωθυπουργό, όλοι μας. Με περισσότερο σεβασμό απ' ό,τι τις έχουν συμπεριφερθεί πολλοί από τους βουλευτές της» τόνισε ο Πολωνός αξιωματούχος.

Αν σου άρεσε κάνε