Μεικτά μηνύματα από την Ιταλία για τον προϋπολογισμό

Μεικτά μηνύματα από την Ιταλία για τον προϋπολογισμό

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:11 Δημιουργία 14/12/18, 19:04

Νέα επεισόδια στο σίριαλ με τον προϋπολογισμό της Ιταλίας για το 2019 έρχονται να προστεθούν την Παρασκευή, με δηλώσεις που από τη μία δείχνουν την προσέγγιση της Ρώμης με την Κομισιόν και με αναφορές από την άλλη που αφήνουν ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζουζέπε Κόντε, σημείωσε από τις Βρυξέλλες και μετά από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, πως έχει την πεποίθηση ότι θα υπάρξει μια θετική λύση στις συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον προϋπολογισμό.

Τα επόμενα τρία χρόνια το ιταλικό χρέος «θα είναι υπό έλεγχο, το έλλειμμα θα υποχωρήσει κάτω από το 1,5% του ΑΕΠ», σημείωσε. Τόνισε μάλιστα πως ελπίζει να επιτευχθεί συμφωνία με την ΕΕ για τον προϋπολογισμό αυτό το Σαββατοκύριακο.

Εργαζόμαστε για να ολοκληρώσουμε την πρόταση για τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό, επισήμανε ο κ. Κόντε. Ζητάμε ευελιξία από την ΕΕ για επενδύσεις με στόχο την αποτροπή φυσικών καταστροφών και για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, υπογράμμισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Τι λέει η Λέγκα

Από την πλευρά του, ο στενός συνεργάτης του ακροδεξιού αρχηγού της Λέγκας του Ματέο Σαλβίνι, Τζιανκάρλο Τζιορτζέτι, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

«Εάν η σημερινή κυβέρνηση αποτύχει, η Ιταλία πρέπει να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές» ανέφερε ο Τζιορτζέτι, έχοντας στα υπόψιν του τα σημαντικά ποσοστά που λαμβάνει το κόμμα του στις δημοσκοπήσεις.

Αν σου άρεσε κάνε