Brexit: «Οδηγός επιβίωσης» για το no deal....

Brexit: «Οδηγός επιβίωσης» για το no deal....

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:44 Δημιουργία 18/12/18, 15:22

Αναβρασμός συνεχίζει να επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι για το Brexit, εν μέσω των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων για τις συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως μετέδωσε το Sky News την Τρίτη, επικαλούμενο ανώτατες κυβερνητικές πηγές, το υπουργικό συμβούλιο της πρωθυπουργού έχει θέσει ως «επιχειρησιακή προτεραιότητα» το σενάριο κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων (no deal) με την Κομισιόν.

Επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Τερέζα Μέι δήλωσε πως «το υπουργικό συμβούλιο επιβεβαίωσε πως έχουμε φτάσει στο σημείο, όπου πρέπει να εντείνουμε τις ετοιμασίες για το no deal. Οι Βρετανοί πολίτες πρέπει και αυτοί με τη σειράς του να προετοιμάζονται για αυτό το σενάριο και τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινώσουμε τις οδηγίες προς τους πολίτες για το no deal».

Ακόμα, ο συνεργάτης της πρωθυπουργού ανέφερε ότι «η κυβέρνηση προχωρά στο σχεδιασμό του no deal σε πλήρη κλίμακα. Μεταξύ άλλων, εξασφαλίσουμε με διαθέσιμο χώρο στα πλοία για την προμήθεια υλικών προμηθειών όπως φάρμακα».

«Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε ότι -- καθώς απομένουν τρεις μήνες έως την αποχώρησή μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τώρα φθάσαμε στο σημείο όπου πρέπει να εντείνουμε αυτές τις προετοιμασίες. Αυτό σημαίνει ότι τώρα θα κινήσουμε τα εναπομείναντα στοιχεία των σχεδίων μας για ένα Brexit χωρίς συμφωνία», εξήγησε ο Βρετανός αξιωματούχος.

Εξάλλου, όπως σημείωσε ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit, το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε ότι το να προετοιμαστεί η χώρα για μια έξοδο από την ΕΕ χωρίς συμφωνία θα αποτελέσει λειτουργική προτεραιότητα και οι επιχειρήσεις πρέπει να λάβουν υπόψη τους το ενδεχόμενο μιας απότομης εξόδου από την ΕΕ πολύ σοβαρότερα.

Αν σου άρεσε κάνε