Συμφωνία Κομισιόν και Ιταλίας για τον προϋπολογισμό

Συμφωνία Κομισιόν και Ιταλίας για τον προϋπολογισμό

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:31 Δημιουργία 18/12/18, 21:26

Το πιο σημαντικό βήμα στην κόντρα μεταξύ Ιταλίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον προϋπολογισμό της Ρώμης για το 2019 φαίνεται να έγινε την Τρίτη, καθώς οι δύο πλευρές παρουσιάζοντα να έχουν βρει συμφωνία για το «καυτό» θέμα.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών στο Reuters, «η Ιταλία ήρθε σε συμφωνία με την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό του 2019», ενώ πρόσθεσε ότι η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν, τον περασμένο Οκτώβριο, απέρριψε το αρχικό προσχέδιο του προϋπολογισμού της ιταλικής κυβέρνησης, το οποίο προέβλεπε έλλειμμα της τάξης του 2,40% του ΑΕΠ.

Τη Δευτέρα, η Ρώμη υπέβαλε ένα αναθεωρημένο προσχέδιο προϋπολογισμού, με σαφώς χαμηλότερο έλλειμμα, τα οποίο φέρεται να κυμαίνεται στο 2% του ΑΕΠ, με στόχο την αποφυγή της διαδικασίας του «υπερβολικού ελλείμματος» και τον τερματισμό της διαμάχης.

Νωρίτερα, πάντως, δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου έκαναν λόγο για την ύπαρξη ενός δημοσιονομικού «κενού» μεταξύ των δύο πλευρών, ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ

Αν σου άρεσε κάνε