Ο Σαλβίνι απειλεί την ΕΕ με «μπουρλότο» για τον προϋπολογισμό

Ο Σαλβίνι απειλεί την ΕΕ με «μπουρλότο» για τον προϋπολογισμό

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:26 Δημιουργία 19/12/18, 19:33

Λίγες ώρες μετά από τις επίσημες ανακοινώσεις των Ευρωπαίων περί συμφωνίας με την Ιταλία για τον προϋπολογισμό του 2019, ο Ματέο Σαλβινι έρχεται να στείλει πάλι μήνυμα κατά της Κομισιόν, απειλώντας με βέτο της ακροδεξιάς Λέγκας -της οποίας ηγείται- στην ψήφιση του προϋπολογισμού στη Ρώμη.

«Με βάση το πως διαμορφώνεται σήμερα ο προϋπολογισμός, με περικοπές στις γεωργικές και αλιευτικές επιχορηγήσεις, εμείς δεν πρόκειται να τον ψηφίσουμε» δήλωσε ο Σαλβίνι, σύμφωνα με το ιταλικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων (ANSA).

Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε πως η Ιταλία θα έχει ιδιαίτερα πιο αναβαθμισμένο ρόλο επί του προϋπολογισμού της ΕΕ.

«Στους Ευρωπαίους Επιτρόπους που λένε πως οι λογαριασμοί της Ιταλίας θα μείνουν υπό τον έλεγχο τους, εγώ απαντώ πως η ιταλική κυβέρνηση θα έχει υπό το δικό της έλεγχο τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό» όπως υπογράμμισε ο ακροδεξιός Σαλβίνι.

Διαβεβαιώσεις Τρία στην Κομισιόμ

Σε διαφορετικό μήκος κύματος από τον Σαλβίνι, ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Τζοβάνι Τρία, θέλησε να καθησυχάσει την Κομισιόν.

«Η Ιταλία σέβεται τους κανόνες της ΕΕ, αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους» ανέφερε, προσθέτοντας πως «δεν πρόκειται να φύγουμε από το ευρώ».

Ακόμα, ο κ. Τρία υποστήριξε πως «το ΑΕΠ της Ιταλίας πρόκειται να αυξηθεί περισσότερο από 1% για το 2019, καθώς η πορεία της οικονομίας θα βελτιωθεί».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις δήλωσε πως το ιταλικό ΑΕΠ πρόκειται να αυξηθεί με ρυθμό μικρότερο το 1% για το επόμενο έτος.

Αν σου άρεσε κάνε