Τραμπ: Ώρα να επιστρέψουν οι Αμερικανοί στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί στη Συρία

Τραμπ: Ώρα να επιστρέψουν οι Αμερικανοί στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί στη Συρία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:23 Δημιουργία 20/12/18, 11:21

«Είναι ώρα να επιστρέψουν οι Αμερικανοί στρατιωτικοί που αναπτύχθηκαν στη Συρία στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter, λίγο μετά από την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι οι ΗΠΑ ξεκινούν την απόσυρση των στρατευμάτων τους από τη χώρα, καθώς εισέρχονται σε μια νέα φάση της εκστρατείας τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Περίπου 2.000 στελέχη των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ βρίσκονται το τρέχον διάστημα στη βόρεια Συρία. Στην πλειονότητά τους, πρόκειται για μέλη των Ειδικών Δυνάμεων, που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εναντίον του Ι.Κ. και εκπαιδεύουν τοπικές δυνάμεις στις περιοχές οι οποίες αποσπάστηκαν από τα χέρια των τζιχαντιστών.

«Τους νικήσαμε, τους πλήξαμε σκληρά, είναι καιρός να γυρίσουμε» ανέφερε ο ένοικος του Λευκού Οίκου σε σύντομο βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter. «Τα αγόρια μας, οι νεαρές γυναίκες μας, οι άνδρες μας, επιστρέφουν όλοι, και επιστρέφουν όλοι τώρα», πρόσθεσε.

«Πολεμάμε εδώ και πολύ καιρό στη Συρία. Είμαι πρόεδρος εδώ και σχεδόν δύο χρόνια και αληθινά περάσαμε σε μεγαλύτερη ταχύτητα και κερδίσαμε τη μάχη εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Νικήσαμε (...), πήραμε τα εδάφη. Και τώρα, είναι καιρός οι στρατιώτες μας να ξαναγυρίσουν στο σπίτι», σημείωσε ο Ρεπουμπλικάνος, ο οποίος αναφέρθηκε και στη «θλίψη» που αισθάνεται όταν απευθύνει επιστολές στους γονείς κάθε στρατιώτη που πέφτει στη μάχη.

Αν σου άρεσε κάνε